mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Csermely Ákos
Csermely Ákos
Média Hungária konferenciairoda
vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Visszatért a Disney étvágya
2011-08-11 12:59 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Akvizíciós lehetőségeket keres a világ egyik legnagyobb médiavállalatának számító Walt Disney Company. Utoljára egy éve történt jelentősebb felvásárlás a cégóriás háza táján.

2006 és 2010 között a kaliforniai székhelyű óriásvállalat összesen 13 milliárd dollárt költött cégfelvásárlásokra, ezek most nagyjából 23 milliárddal járulnak hozzá a cég értékéhez - mondta el a Bloombergnek Robert Iger vezérigazgató.

A cégvezető nem nevezett meg konkrét akvizíciós célpontokat, de annyit elárult, hogy inkább külföldben gondolkodnak, és például India "okos választás" lehet. A vállalat egyébként éppen egy indiai film- és tévéprodukciós társaság, az UTV Software Communications Ltd. 49,6 százalékának megvételére tett ajánlat ügyében vár hatósági döntésre.

A cég egyébként másfél éve vette meg a Marvel kiadó film- és képregényhőseit 4,2 milliárd dollárért, 2006-ban pedig a Pixar animációs stúdióra tette rá a kezét 8,06 milliárd dollárnyi részvényért cserébe. 2010 augusztusában internetes játékgyártót is vett a Disney, mégpedig a Playdomot 563 millióért.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!