mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Pakots Zsolt
Pakots Zsolt
Advenio Zrt., HírTV Zrt., Lánchíd Rádió Kft.
vezérigazgató, gyártási igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Újabb céget vett a Bloomberg
2011-08-26 13:48 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Csaknem egymilliárd dollárért vásárolja fel a Bureau of National Affairs Inc.-t (BNA), ezzel jogi és adózási területen jut komoly szakértelemhez.

A 990 millió dolláros vételár részvényenként 39,50 dollárt jelent, ennyit kapnak a tulajdonosok a Bloomberg közlése szerint. A világ legnagyobb hírügynökségét is üzemeltető cég 2009-ben vásárolta meg a Businessweeket és a New Energy Finance-t , az újabb akvizíció is része annak a terjeszkedési stratégiának, melynek keretében új üzletágakkal bővítik a portfóliót.

A BNA egyébként tavaly 331 millió dolláros bevételt ért el és 1500 főt foglalkoztat. A felvásárlást még az illetékes hatóságoknak is jóvá kell hagyniuk.

Eközben arab nyelvű üzleti tévécsatorna indításáról tárgyal a Bloomberggel Alwaleed bin Talal al-Saud szaúd-arábiai herceg, a térség legbefolyásosabb médiabefektetője. Az arab nyelvű gazdasági csatornák piacát egyelőre az amerikai CNBC televíziótársaság leánya, a CNBC Arabia uralja. Az al-Dzsazírának ugyan nincs külön üzleti csatornája, de különböző pénzügyi műsorok sugárzása révén próbál lépést tartani a külföldi konkurenssel. A Bloomberg közel-keleti terjeszkedési tervei a Murdoch-birodalom elleni megelőző csapásként is értékelhetők, a News Corp. által birtokolt brit BSkyB Sky News Arabia csatornája ugyanis a tervek szerint jövőre startol. Ez egyben azt is jelenti, hogy a szaúdi herceg, aki a News Corp. második legnagyobb részvényese, tulajdonképpen önmaga vetélytársa lesz a piacon, bár helyesebb úgy értelmezni a helyzetet, hogy Alwaleed minden eshetőségre felkészül.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!