mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Tóth Gábor
Geometry Global
CEO


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Újabb céget vett a Bloomberg
2011-08-26 13:48 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Csaknem egymilliárd dollárért vásárolja fel a Bureau of National Affairs Inc.-t (BNA), ezzel jogi és adózási területen jut komoly szakértelemhez.

A 990 millió dolláros vételár részvényenként 39,50 dollárt jelent, ennyit kapnak a tulajdonosok a Bloomberg közlése szerint. A világ legnagyobb hírügynökségét is üzemeltető cég 2009-ben vásárolta meg a Businessweeket és a New Energy Finance-t , az újabb akvizíció is része annak a terjeszkedési stratégiának, melynek keretében új üzletágakkal bővítik a portfóliót.

A BNA egyébként tavaly 331 millió dolláros bevételt ért el és 1500 főt foglalkoztat. A felvásárlást még az illetékes hatóságoknak is jóvá kell hagyniuk.

Eközben arab nyelvű üzleti tévécsatorna indításáról tárgyal a Bloomberggel Alwaleed bin Talal al-Saud szaúd-arábiai herceg, a térség legbefolyásosabb médiabefektetője. Az arab nyelvű gazdasági csatornák piacát egyelőre az amerikai CNBC televíziótársaság leánya, a CNBC Arabia uralja. Az al-Dzsazírának ugyan nincs külön üzleti csatornája, de különböző pénzügyi műsorok sugárzása révén próbál lépést tartani a külföldi konkurenssel. A Bloomberg közel-keleti terjeszkedési tervei a Murdoch-birodalom elleni megelőző csapásként is értékelhetők, a News Corp. által birtokolt brit BSkyB Sky News Arabia csatornája ugyanis a tervek szerint jövőre startol. Ez egyben azt is jelenti, hogy a szaúdi herceg, aki a News Corp. második legnagyobb részvényese, tulajdonképpen önmaga vetélytársa lesz a piacon, bár helyesebb úgy értelmezni a helyzetet, hogy Alwaleed minden eshetőségre felkészül.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!