mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Pakots Zsolt
Pakots Zsolt
Advenio Zrt., HírTV Zrt., Lánchíd Rádió Kft.
vezérigazgató, gyártási igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Magyarországi térképét fejleszti a Google
2011-10-13 07:26 [MTI]

Továbbfejleszti magyarországi térképét a Google, az információgyűjtést kamerával felszerelt autókkal végzik.

A keresőóriás közleménye szerint az autók ugyanolyanok, mint amelyekkel 2009-ben az utcakép-szolgáltatáshoz készítettek felvételeket, de most ilyen információgyűjtésre nem kerül sor. Az autók utcanév- és közlekedési táblákat, útjelzéseket és üzletek feliratait fogják fotózni. A járművek menetrendje a kereső honlapjáról elérhető, az autók október 19-én indulnak el.

A fejlesztők reményei szerint a jövőben Magyarországon is elindulhat a Street View-szolgáltatás, de ezzel kapcsolatban a Google egyelőre még nem közölt részleteket.

Az informatikai vállalat azzal indokolta a térképező autók elindítását, hogy az új képek segítenek a felhasználók által javasolt pontosítások, módosítások jóváhagyásában, továbbá a helyi vállalkozások, üzletek helyének meghatározását is tökéletesítik, amelyek így a térképen is pontosabban jelölhetők.

Az elmúlt néhány évben felhasználók által készített fotókat adtak a térképhez, javították a két pont közötti navigációt, a helyi közlekedési vállalatokkal együttműködve egy kattintással elérhetővé tették a tömegközlekedési és forgalmi információkat.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!