mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Erdei Tamás
Dr. Erdei Tamás
Metropol
főszerkesztő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Félig a Sanomáé a Szallas.hu
2011-11-07 12:48 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Ötvenszázalékos tulajdonrészt szerzett a szállásközvetítő portálban a Sanoma Media Budapest Zrt., a céget közös irányítás alá helyezik, de a székhely Miskolcon marad.

A portál beillesztését a Sanoma-portfólióba segítheti, hogy a kiadó az utazási döntéseket leginkább befolyásoló női célcsoport elérésében piacvezető. A médiavállalat igyekszik majd kihasználni a portfóliója által kínált szinergiákat az utazás és az egészségtudatos életmód között - olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

Az akvizíció másik üzleti mozgatórugója az, hogy a Sanoma erősíteni kívánja online szolgáltatásait, amelyek terén jelenleg főleg a Profession.hu álláskereső portállal, valamint az Olcsobbat.hu és Kirakat.hu árösszehasonlító oldalakkal van jelen.

A Szallas.hu jelenleg piacvezetőnek számít a hazai online szállásértékesítés terén, több mint 6500 bel- és külföldi szálláshelyet üzemeltető partnerrel rendelkezik. A portál tavaly kezdte meg működését a szomszédos országokban, ma Ausztriában, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában van jelen, de további terjeszkedés is tervbe van véve.

A BDO és a KSH adatai szerint az online utazási irodák 620 ezer vendégéjszakát adtak el itthon tavaly, amivel komoly hatást gyakorolta a belföldi turizmus dinamikájára. Figyelemre méltó, hogy a régiós versenytársakkal (Bécs, Prága) összehasonlítva Budapesten a legmagasabb az internetes foglalások aránya.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!