mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Bauer András
Bauer András
Budapesti Corvinus Egyetem
egyetemi docens


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Eladták az Extreme Digital többségi részesedését
2015-11-11 16:05 [MTI + Mediainfo.hu]

Külföldi befektető bevonásával régiós terjeszkedésre készül az Extreme Digital.

A világ egyik legjelentősebb bútorkereskedelmi cége, a Steinhoff International Holdings vállalatcsoport részesedést vásárol az Extreme Digital, a legnagyobb forgalmú magyar online értékesítési portálban - jelentette be Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A Magyarországon a KIKA bútoráruház-láncról és a nemrégiben itt megjelent Pepco üzletláncról ismert Seinhoff 50,8 százalékos részesedést vásárol és a régiós terjeszkedés finanszírozásához tőkeemelést hajt végre az Extreme Digital vállalatban, amit a cég magyar tulajdonostársai irányítanak tovább. A vételárat nem közölték, a tranzakciót még a Gazdasági Versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia.

Az Extreme Digital forgalma tavaly 23,7 milliárd forint volt, az idén pedig 30 milliárd forintra számítanak. A GKI Digital 2015 júliusi elemzése szerint az Extreme Digital a magyar e-kereskedelmi piac legnagyobb forgalmú szereplője. Várkonyi Balázs elmondta, hogy az e-kereskedelmi iparág tavaly 230 milliárd forint forgalmat bonyolított le Magyarországon, az idén pedig 20 százalék növekedés várható.

A Steinhoff tulajdonrész-vásárlása mindkét vállalat régiós terjeszkedési érdekeit szolgálja - mutatott rá Várkonyi Balázs. A Steinhoff International a legnagyobb lakberendezési és háztartási árucikkekkel kereskedő tőzsdén jegyzett vállalat Európában, a befektetéssel online-kereskedési know-how birtokába jut, az Extreme Digital pedig régiós terjeszkedésének finanszírozásához szükséges tőkéhez - tette hozzá.

Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy az új befektető többségi részesedése ellenére nem felvásárlásról, hanem partnerségről van szó. Az Extreme Digitalt a mostani vezetői irányítják tovább, de már a Steinhoff hálózatán belül kamatoztathatják online tapasztalataikat. A befektetésnek köszönhetően egy magyar cég fogja egy nemzetközi konszern online hátterét biztosítani - mutatott rá. Az Extreme Digital hat környező országban van jelen online üzletekkel Magyarországon kívül, és a partneri viszonynak köszönhetően jelentősen ki tudja majd terjeszteni hibrid, azaz a tényleges üzletre és az internetes értékesítési portálra építő üzleti modelljét, mégpedig márkaneve, az Extreme Digital megtartásával.

Az ügyvezető elmondta, a terjeszkedés első célpontja Románia, majd a Cseh Köztársaság, Szlovákia és Horvátország következik. Elsőként Bukarestben és még néhány romániai nagyvárosban tervez üzletet nyitni az Extreme Digital.

Közölte azt is, hogy az új tulajdonos belépésével jelentősen kibővül az Extreme Digital termékportfóliója is, amit már az idei fekete péntek akciós napon is megtapasztalhatnak a vásárlók. A karácsonyi bevásárlási szezon nyitányaként tekintett az amerikai black friday mintájára, de - hagyományteremtő szándékkal - egy héttel azt megelőzően, november 20-án rendezi meg a fekete péntek akciós napot az Extreme Digital.
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!