mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Bánki Tamás
DrLinkedin
Alapító, Tulajdonos, Linkedin tréner


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A felhő üzletág segített az Oracle-n
2016-03-17 10:08 [MTI + Mediainfo.hu]

Pénzügyi éve harmadik negyedévében csökkent az Oracle szoftverfejlesztő és -szolgáltató konszern bevétele és nyeresége, számítástechnikai felhő-technológiai üzletágában azonban lendületes növekedést ért el.

Az Oracle Corporation a harmadik negyedévben 9 milliárd dollár, az egy évvel korábbi 9,3 milliárd dollárnál 3 százalékkal alacsonyabb értékesítési árbevétel mellett 2,14 milliárd dollár nyereségre tett szert, ami 14 százalékkal kisebbre az előző pénzügyi év harmadik negyedévében elért 2,49 milliárd dollárnál.

Az értékesítési árbevételen belül a 4,66 milliárdos szoftverlicenc-bevétel nem változott az előző évihez képest, a hardver termékek bevétele pedig 15 százalékkal 604 millió dollárra, a hardver szolgáltatásoké 10 százalékkal 531 millió dollárra csökkent. A felhőszolgáltatások és szoftverek bevétele viszont 57 százalékkal 583 millió dollárra emelkedett a harmadik negyedévben.

Safra Catz, az Oracle pénzügyi igazgatója szerint a számítástechnikai felhő üzletág bevételének lendületes növekedése az elkövetkező negyedévekben az egy részvényre jutó nyereség és a cash flow jelentős növekedését vonja majd maga után. Larry Ellison, az Oracle elnöke, technológiai igazgató rámutatott, hogy a cég abszolút dollárösszegben bármelyik versenytársánál több új vállalati felhő szoftver szolgáltatást (SaaS, Software as a Service) értékesített és ezen a téren hosszabb távon is képes lesz fenntartani a magas növekedési ütemet.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!