mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Deák Gábor
Deák Gábor
Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.
marketing és kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Magyar természetfilm produkció a NatGeo-n
2016-03-21 17:01 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Tizennégyezer jelenet, tizenötféle kamera, mocsárban gázolás, légifelvételek és víz alatti forgatások - így készült Török Zoltán lenyűgöző filmje, az Everglade.

Különlegesen ritka alkalom, hogy a NatGeo olyan filmet mutasson be, amelyet magyar stáb készített. Török Zoltán és csapata azonban közel négyéves munkával látványos filmet forgatott a csatornának. Az ismert természetfilmes, a díjnyertes Vad Magyarország alkotója ezúttal a floridai Everglades Nemzeti Parkot járta be.

A NatGeo az amerikai nemzeti parkokat működtető National Park Service fennállásának századik évfordulójára olyan sorozatot gyártatott, amely a korábbiaktól eltérő szemszögből és közelségből mutatja be az Egyesült Államok lélegzetelállító tájait, valamint azok rejtett élővilágát. Annak érdekében, hogy ténylegesen más megközelítés szerint készüljön el ez a rendhagyó sorozat, a gyártó kizárólag külföldi stábokat kért fel a forgatásokhoz. Az Everglades Nemzeti Parkról szóló epizódot Török Zoltán és csapata készítette.

A természetfilmes négy évet dolgozott a filmen, a munkálatokat 2011-ben kezdték. Az első év az előkészületekkel telt: biológusokkal, kutatókkal járták be a területet, megfigyelték, kitapasztalták, hogyan kell viselkedni az állatokkal, valamint összerakták a forgatókönyvet. "2012-től kezdődtek a forgatások, szó szerint a helyszínen laktunk, és becslésem szerint legalább 500 napot töltöttünk terepen. A két és fél év filmezés után pedig közel egy év utómunka következett: több mint 14.000 leforgatott snittből kellett kiválogatni a vágás során azt a néhány százat, melyekből a film áll." A filmen Zoltán mellett még két magyar stábtag is dolgozott: Badár Balázs segédoperatőr és Hargittai László vágó.

A forgatás módja abból a szempontból is rendhagyó volt, hogy a készítők nem leseket használtak, és nem beetetéssel csalták egy adott helyszínre az állatokat, hanem ők kutatták fel őket és mentek utánuk, így valóban a természetes közegükben filmezték le őket. Ebből adódóan egy 2-3 perces jelenet kidolgozása és leforgatása akár több hetet is igénybe vett. A felvételekhez 15 féle kamerát használtak, víz alatti képeket és helikopteres felvételeket egyaránt készítettek.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Értékesítése/forgalma hány százalákát várja online/digitális csatornákból 2017-ben?

0-10%

11-20%

21-30%

31-40%

41-50%

51-60%

61-70%

71-80%

81-90%

91-100%

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!