mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Ménesi Zsolt
Ménesi Zsolt
Akció-NXS Reklámügynökség Kft. (AKCIÓ 360)
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Kevés cég látja az üzletet a digitalizációban
2016-04-13 14:01 [MTI + Mediainfo.hu]

A vállalatok csupán ötöde használta ki a digitalizációban rejlő üzleti lehetőségeket tavaly - derült ki a Cisco legfrissebb tanulmányából.

Michael Ganser, az internetes hálózati cég Kelet-Európáért felelős alelnöke egy keddi telekonferencián az eredményeket ismertetve hangsúlyozta: a digitális vállalatok - így például az Uber, az airbnb vagy az Amazon - sokkal hatékonyabban képesek a vásárlók számára értéket nyújtani, nyitottak az új üzleti modellek kialakítására. Ennek hatására teljesen átrendeződhet majd a piaci struktúra, ami a cégek mintegy 40 százalékát érinti majd a következő 5 évben, mégis a szervezetek csupán 25 százaléka készül fel előre erre a kihívásra.

Az alelnök szerint a digitalizációval az iparágak között egyre nagyobb lehet az átfedés, a piac perifériáján lévő vállalatok hirtelen a középpontba kerülhetnek, miközben nagyvállalatok feldarabolódhatnak, kiszorulhatnak, veszíthetnek piaci részesedésükből. Úgy vélte: a digitalizáció terjedésével a kiberbiztonság kulcskérdéssé válik, a sikeres védelmi stratégia 5,3 billió dolláros értéket eredményezhet a privát szektorban működő vállalatoknak a következő 10 évben. Ennek az értéknek a 68 százaléka akkor realizálható, ha a cégek képesek hatékonyan integrálni a kiberbiztonságot digitális megoldásaikba.

A kutatás szerint a következő évtizedben a digitalizációból származó érték 71 százalékát a gyártási, a pénzügyi szolgáltatások, a kiskereskedelem, a távközlési, az egészségügyi, valamint az olaj- és gázkitermelési iparágak arathatják le a vizsgált 16 szegmens közül. A Cisco szakemberei a potenciális digitális értéket aszerint határozzák meg, hogy a digitalizációhoz szükséges beruházások, innovációk hatására miként változik a vállalatok értéke, bevételeik és megtakarításaik.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!