mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
dr. Bíró Péter
dr. Bíró Péter
Marketing tanácsadó, oktató, igazságügyi szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Magyar applikációt díjazott az Intel
2016-05-19 11:06 [MTI + Mediainfo.hu]

Bevásárlós mobilalkalmazással nyerte el Bálint Karola, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) elsőéves, programtervező informatikus szakos hallgatója az Oracle Academy díját az Intel világversenyén.

Az SZTE Természettudományi és Informatikai Karának hallgatója az Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) innovációs versenyen 5 ezer dolláros, körülbelül 1,4 millió forintos pénzjutalomban részesült.

A ShopMap alkalmazás a bevásárlást könnyíti meg: elkészíthetjük és folyamatosan szerkeszthetjük benne a bevásárlólistánkat. Az innovatív fejlesztés az interneten keresztül lekéri a bolt adatait, ezeket összeveti a listán található termékekkel. Megnézi, hogy az egyes árucikkek hol találhatóak a boltban, majd ez alapján kiszámolja az optimális útvonalat, megjelenítve az egyes termékek helyét. Az okosapplikáció segítségével olyan termékek helyét is könnyedén megtalálhatjuk, amelyek nem szerepeltek a listán.

A ShopMap egyelőre fiktív bolt adatbázisát használja, de a fejlesztő már tárgyal a nagy üzletláncokkal a gyakorlati alkalmazás reményében. Az Intel innovációs világversenyére a Magyar Innovációs Szövetség nevezte Bálint Karolát és Király Szilviát, ők a 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjazottjai.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!