mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Ménesi Zsolt
Ménesi Zsolt
Akció-NXS Reklámügynökség Kft. (AKCIÓ 360)
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Félmilliárd 5G mobilelőfizetés lesz 2022-ben világszerte
2016-11-23 18:00 [MTI + Mediainfo.hu]

Az Ericsson előrejelzése szerint az 5G mobilelőfizetések száma 2022-re világszerte eléri majd az 550 milliót. Az 5G-ben Észak-Amerika jár majd az élen, ahol addigra a mobilelőfizetések negyede 5G előfizetés lesz.

Az Ázsiai-Csendes-óceáni térség lesz a második leggyorsabban fejlődő régió, és itt az 5G előfizetések 2022-re az összes mobil előfizetés 10 százalékát teszik majd ki - derül ki az Ericsson csütörtökön közzétett legfrissebb Mobilitási jelentéséből.

Jelenleg az okostelefon előfizetések 90 százaléka 3G és 4G hálózatokra szól, a szabványosított 5G hálózatok megjelenése 2020-ra várható. Az Ericsson szakértői szerint az 5G sok iparágban felgyorsítja majd a digitális átalakulást, és olyan új felhasználási lehetőségek előtt nyitja meg az utat, mint a dolgok internete (IoT), vagy az automatizálás. A hálózatba kapcsolt eszközök száma 2022-re a várakozások szerint eléri a 29 milliárdot, ebből 18 milliárd a dolgok internetéhez (IoT) kapcsolódik majd.

A felmérés szerint a mobil előfizetések száma világszerte jelenleg 7,5 milliárdra tehető, ebből mintegy 4,1 milliárd mobil szélessávra szól, és az utóbbiak száma éves szinten 25 százalékkal nőtt. Előrejelzésük szerint 2022-re 8,9 milliárdra nő a mobilelőfizetések száma, ezek 90 százaléka mobil szélessávra szól majd. Ugyanekkor az előfizetők száma eléri a 6,1 milliárdot.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!