mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Maczelka Márk
Maczelka Márk
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Kiválasztották az ország leghangulatosabb vasúti fotóit
2016-12-08 10:06 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Vonatozz, fotózz, nyerj! címmel hirdetett vasúti fotópályázatot a Siemens Zrt. A felhívásra több mint 250-en küldték be képeiket. Közülük a zsűri kiválasztotta a 10 legjobb alkotást.

Vonatozásra buzdítanak a Siemens vasúti fotó pályázatára érkezett képek. A versenyre szerte az országból több mint 250-en neveztek, több mint 900 beküldött fotóval, ebből díjazta 10 kedvencét a zsűri. "Első sorban azt vizsgáltuk, mennyire jelenítik meg a beküldött fotók az úton lévők érzéseit, a vasúti utazás hangulatát, és nem azt, hogy technikailag milyen jó egy-egy kép. Örülök, hogy nehéz dolgunk volt. Remek képek érkeztek a pályázatra, ötletes, kreatív megoldások, amelyeken érezhető, hogy az embereknek fontos a vasút" - mondta el Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, a zsűri tagja a pályázat díjátadó ünnepségén. A pályázatok értékelésében még részt vett Dr. Mosóczi László, közlekedésért felelős helyettes államtitkár, Dr. Völner Pál, parlamenti államtitkár, Esztergom és Dorog térség országgyűlési képviselője, Dr. Ludvig László, a Siemens Zrt. Mobility divíziójának vezetője és Rizsavi Tamás, a MÁV-START mozdonyvezetője, fotóművész.

A fődíjat Heiszig Tamás "A jelen a holnap múltja" című munkájával nyerte meg. A zsűri azért díjazta a fotót, mert reflektált mindarra, amely a vasutat mindig is jellemezte és jellemzi mai is. A képen szereplő 100 éves gőzmozdony, a Siemens Desiro motorvonat és a digitalizáció fontos eszköze, az okostelefon a vasúti közlekedés ipari forradalom óta tartó folyamatos haladását és fejlődését szimbolizálja.

"A Hungrail Magyar Vasúti Egyesülettel folytatott beszélgetés során vetődött fel e pályázat ötlete, amelynek révén megtapasztalhattuk, hogy mi magyarok szeretünk vonatozni. Örömmel láttuk a fotókon az elmúlt évek nagyszabású fejlesztéseit. A megújuló infrastruktúra és a kényelmes járművek tovább növelték a vasút vonzerejét. Bízunk benne, hogy a hazai utazóközönség vasút iránti szeretete a jövőben is arra ösztönözi a MÁV-ot és más üzemeltetőket, hogy eszközeiket és szolgáltatásaik színvonalát továbbfejlesszék.

Néhány napja írtunk alá egy forgóvázak szállítására vonatkozó szerződést a MÁV-START IC+ személykocsi gyártási programja keretében, melynek köszönhetően jelentős részben megújul az InterCity járműpark. Ez is jó példa arra, hogy a Siemens korszerű technikával, nemzetközi tapasztalataival és helyi munkatársaival a vasút megbízható partnere" - mondta el dr. Ludvig László, a Siemens Zrt. Mobility divíziójának vezetője a díjátadón.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Alfa együttható

Exkluzív break

Break

továbbiak  
Forrás: Nielsen Közönségmérés


Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!