mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hampuk Richárd
Hampuk Richárd
Eurolex Consulting Media & PR
Account Manager


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
5G-hálózatfejlesztés a Telenornál
2017-03-06 12:05 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A fejlesztési együttműködésről szóló megállapodást a barcelonai Mobile World Congress keretében írta alá a Telenor és a Huawei.

"A Telenor és a Huawei már évek óta együttműködik az 5G-technológia sztenderdizálási folyamatában, a mostani bejelentés révén pedig a Telenor lehet az első szolgáltató, amely 5G-szolgáltatást vezet be Norvégiában." mondta Magnus Zetterberg, a Telenor Norvégia műszaki vezérigazgató-helyettese.

Az 5G nemcsak új mobil platformot jelent, hanem intelligens közlekedésirányítást, magas szintű gépek közti kommunikációt, a csatlakoztatott autóktól az okos utcai lámpákig.

"Az 5G rendkívül fontos szerepet játszik majd számos területen. Az egészségügyben például sokkal több csatlakoztatott eszközre lesz szükség a betegek ellátásához, de fontosak az automatizált, robottechnológiával felszerelt gyártósorok is, illetve a gyárakban dolgozó emberek munkájának támogatása," tette hozzá Zetterberg.

"Az 5G forradalmi technológiai váltást jelent, ami alapjaiban változtatja meg a jövő digitális infrastruktúráját. Az 5G hatalmas kapacitással rendelkezik, olyan, mintha 1000 km/órás sebességgel száguldanánk egy nyolcsávos autópályán. A hálózatra kapcsolt eszközök 1-10 Gbps adatsebességre lesznek képesek," mondta el Zetterberg.

Összehasonlítva, a Telenor Norvégia ügyfelei átlagosan 52,91 mbits/s sebességet tapasztalhattak 2016 utolsó negyedévében, ez volt az eddigi leggyorsabb hálózati sebesség az országban.

A Telenor 2017-ben kezdi meg az 5G tesztelését, ezt követően már 2020 körül várható az 5G hálózat piaci bevezetése.

"Idén egy sor pilotot és komoly teszteket folytatunk az 5G technológiával. Az a célunk, hogy közelebb kerüljünk a hálózat bevezetéséhez, hogy az 5G minden norvég ügyfelünk számára elérhető legyen," mondta Bjørn Amundsen hálózatfejlesztési vezető.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!