mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Deák Gábor
Deák Gábor
Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.
marketing és kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A Safer Internet Program 2016-os évi eredménye
2017-03-22 11:59 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az Európai Unió Safer Internet Programjának (SIP) hazai konzorciumvezetője összesítette a 2016-os oktatási tevékenységét.

A szervezet a korábbi évekhez hasonlóan tavaly is kötetlen, játékos, interaktív formában hívta fel a szülők, pedagógusok, gyermekek figyelmét az internethasználatból fakadó esetleges veszélyekre és azok kivédésének lehetőségeire.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a program itthoni koordinátora és tudatosságnövelő központja, oktatói az internet biztonságos használatának tudatosításával foglalkoznak. Ennek érdekében 2016-ban 493 alkalommal 1850 tanórát tartottak, összesen 33045 felhasználónak. A nagy létszámú gyerekcsoportok - teljes gyereklétszám 27774 fő - mellett 2485 szülőt és 2786 tanárt is sikerült elérniük.

2016-ban a Safer Internet Program oktatói 180 budapesti és 96 vidéki helyszínre jutottak el, összesen 243 intézménybe. A gyerekek, szülők és pedagógusok minden településen nagy lelkesedéssel fogadták az oktatókat. Az előadások számos esetben kötetlen beszélgetésekké alakultak át, ahol a résztvevők saját tapasztalataikat osztották meg egymással.

A szakemberek Preszl Éva, a SIP oktatója által tavaly kifejlesztett "Lájkvadász" nevű társasjátékot is szívesen vitték magukkal a rendezvényekre, amellyel még könnyebben és közvetlenebbül tudták megszólítani a fiatal hallgatóságot. A társasjáték nagyon népszerű volt a pedagógusok körében is, hisz játékosan, kötetlen formában sok hasznos információt tudtak átadni általa a gyerekek részére. A játék angol nyelvű verziója a 2016-os Sziget Fesztivál Civil Falujába is eljutott, ahol az Életrevaló Egyesület sátrában lehetett vele ismerkedni, és a külföldi fiatalok körében is nagy sikert aratott.

Az idei Biztonságos Internet Naphoz kapcsolódó kampány kapcsán két hét alatt közel 150 db Lájkvadász társasjátékot küldött ki az iskolák részére a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. Ez is bizonyítja, hogy még mindig milyen népszerű ez a játék a gyerekek és a tanárok között.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 2016. október 19-én rendezte meg egynapos Safer Internet Konferenciáját, ahol a gyermekek és fiatalok online biztonságával kapcsolatos kérdésekről, kiemelten a szexting, a pedofília és a gyűlöletbeszéd témakörökről, a magánélet védelméről, a családnak, az iskolának, a médiának a tudatosításban betöltött szerepéről, új online trendekről és a közösségi média szerepéről hallhattak előadásokat az érdeklődök.

A tavalyi Safer Intenet konferencián a digitális esélyegyenlőség és az internetbiztonság megteremtése érdekében indított közös fellépésről szóló együttműködési megállapodást írt alá a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Vodafone Magyarország Alapítvány.

Ennek értelmében a Vodafone Digitális Iskola Program keretében 2016. december 31-ig a SIP-oktatók 12 településen 96 órát tartottak 2937 gyermek számára. A program 2017. március 3-án zárult le, teljes ideje alatt 6500 gyermek részesült internetbiztonsági oktatásban. Mind a két fél szerint a program sikeres és hasznos volt.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!