mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Maczelka Márk
Maczelka Márk
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hamarosan elindul a SES-10 műhold
2017-03-27 15:26 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A SES-10 Franciaországban, Toulouse-ban készült, gyártója az Airbus Defence and Space vállalat.

Az ASTRA műholdas hálózata már több mint 20 éve biztosít megbízható televíziós, valamint rádiós közvetítéseket és multimédia szolgáltatásokat Európa-szerte a telített földfelszíni és kábel TV-s, valamint internetes piacokon. Nemrég ezen műholdak üzemeltetője, a SES bejelentette, hogy legújabb műholdjuk, a SES-10 a tervek szerint márciusban pályára áll a SpaceX Falcon 9-es újrafelhasználható hordozórakétájának segítségével, hogy geostacionárius pályáján növelje a SES kapacitását Latin-Amerikában. A SES-10 lesz az első olyan műhold, melyet a Falcon-9 segítségével állítanak geoszinkron pályára.

A szatellit a nyugati 67°-os pozícióból 55 db transzponderrel felszerelve biztosít extra kapacitást az érintett területeken, eleget téve a különböző igényeknek az üzleti, a videós, az adattovábbítási, valamint a közlekedési szektorban egész Latin-Amerikában, beleértve az olyan félreeső, távoli területeket, mint Amazónia, Patagónia vagy a Karib-térség. A SES-10 kapacitása a tengeren és a repülőgépek fedélzetén biztosított internetes kapcsolathoz is hozzájárul.

A SES-10 Franciaországban, Toulouse-ban készült, gyártója az Airbus Defence and Space vállalat. A műhold a 45. olyan szatellit, amely a megbízható Eurostar E300 platformra épült és a 10. Eurostar műhold, ami elektromos meghajtást használ a pályán maradáshoz. A SES-10 elektromos hajtóművet használ majd a manővereihez, kémiai hajtóművet pedig a kezdeti emelkedéshez, illetve a pályára álláshoz és néhány további manőverhez. A szerkezetet frekvenciagyorsító, távirányítható rádiós vevőkészülékekkel szerelték fel, hogy növeljék a földi irányítás, illetve összeköttetés alkalmazkodóképességét. A műhold tervezett élettartama 15 év, indulási tömege 5 300 kg, teljesítménye pedig 13 kW. A műholdat már idén januárban elszállították a floridai Cape Canaveral Légierő Bázisra, tervezett fellövésének helyszínére.

Az Andok Közösség országaival (Bolívia, Ecuador, Kolumbia és Peru) kötött megállapodás értelmében a SES-10 a Simón Bolivar 2 műholdhálózat részeként működik majd a jövőben, kiváltva a SES jelenleg működő AMC-3 és AMC-4 műholdjainak kapacitását a nyugati 67°-os orbitális pozícióban. A SES-10 által biztosított extra kapacitás ideális eszköz a műsorszolgáltatók kezében ahhoz, hogy kielégítsék a latin-amerikai piacon jelentkező egyre növekvő igényeket a jobb képminőség iránt, ahol 2025-ig több mint 80 Ultra HD csatorna megjelenése várható. A SES videószolgáltatásai révén a műhold képessé teszi a műsorszolgáltatókat arra, hogy az általuk több platformon is közvetített tartalmakkal a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítsák fogyasztóik számára.
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!