mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kosár Zoltán
Kosár Zoltán
Media Balance Kft.
értékesítési igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Támogatás online filmekhez és a Rendszerváltó Filmszemle díjazásához
2017-04-13 12:04 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Egy videoriport és három online sorozat támogatásáról döntött a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében.

A testület a bírálóbizottság ajánlása alapján a 2016-os Neumann János-pályázat harmadik fordulójában összesen négymillió forinttal támogatja online tartalmak - köztük egy határon túli videosorozat - elkészítését. Az SBE'98 Kft. Iványi-Grünwald Béla életéről és munkásságáról készít ötperces epizódokat az Ikon Stúdió Kultúrtörténeti Filmcsatorna oldalára. Szintén itt lesz látható a KREA-TV Kft. három öt-öt perces részből álló dokumentumfilm-sorozata, amely a digitalizáció és a Z generáció közötti, a félműveltség veszélyét is magában hordozó kapcsolatról szól. A határon túli Fundata Rex Video háromrészes, a Filmdzsungel Stúdió online oldalán megjelenő sorozata Székelyföld természeti kincseit ismerteti meg a nézőkkel Borszék, a Gyilkos-tó és a Súgó-barlang bemutatásával. A Magyar Idők online oldalán lesz elérhető a Tiltott kastélyok újabb húszperces epizódja a Külső Magyarok Kft. gyártásában, ami az erdélyi arisztokrata Mikes család életének, magyarcsesztvei és uzoni építkezéseinek történetét mutatja majd be.

Az első Rendszerváltó Filmszemle díjazásához a tanács félmillió forintos különdíjat ajánlott fel. Az eseményt április 25. és 27. között rendezik meg a Lakiteleki Népfőiskola, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) valamint a Dunaversitas Egyesület szervezésében. A versenyre magyar és határon túli falvak, városok, iskolák televíziói, filmkészítő közösségek, magánszemélyek pályázhattak a magyarországi rendszerváltást feldolgozó alkotásokkal, korkép, portré, valamint elbeszélt történelem - oral history - kategóriákban.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!