mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
dr. Bíró Péter
dr. Bíró Péter
Marketing tanácsadó, oktató, igazságügyi szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Médiamegjelenések márciusban
2017-04-18 16:13 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

2017 márciusában a nyolc nagybank összesen több mint 5 100 médiamegjelenésben szerepelt. A bankszektor teljes médiazajból kihasított részesedése 4,6 % volt, év eleje óta enyhén emelkedik.

Az IMEDIA - Magyarország vezető üzleti médiafigyelője szemlézett források adatai alapján készült elemzés szerint a legmagasabb elérést az OTP generálta. A bank első helyet szerzett szponzorációi, tőzsdei cikkei, illetve termékei révén is. A második helyen, csaknem százmilliós eléréssel a K&H áll.

A hónapban kiemelt hír volt, hogy a bíróság hatályon kívül helyezte a GVH bankközi jutalék ügyben hozott határozatát. A pénzintézetek összesen 968 millió forintos bírságot kaptak, a versenyhatóság az OTP Bankot 281 millió, a Budapest Bankot 188 millió, az MKB Bankot 84 millió, a K&H Bankot 127 millió, a CIB Bankot 91 millió, az Erste Bankot 107 millió, az ING magyarországi fióktelepét 90 millió forint megfizetésére kötelezte.
A sajtóban népszerű volt még a Kulcsár-ügy lezárása: a vádlottat ötéves börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

OTP éves jelentése szerint a bank a tavalyi évben kétszázmilliárd forintos nyereséget produkált. Az CIB jelentése 12 milliárd forintos adózott eredményről szólt.
Az Erste és a Raiffeisen megjelenéseinek túlnyomó többsége elemzői tartalom.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!