mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Pakots Zsolt
Pakots Zsolt
Advenio Zrt., HírTV Zrt., Lánchíd Rádió Kft.
vezérigazgató, gyártási igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Kölyök nyerte a Fülesbagoly Tehetségkutatót
2017-04-24 11:59 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A 10 együttes közül a szakmai zsűri a Kölyök nevű egyszemélyes zenekarnak ítélte a fődíjat. Második helyen végzett a Baron Mantis, a dobogó alsó fokára Szipka-loops állhatott.

A Fülesbagoly Tehetségkutatót még januárban hirdették meg a szervezők, és magyarországi illetve határon túli magyar, lemezkiadói és országos rádiós játszással nem rendelkező, a könnyűzene bármely stílusában muzsikáló együttesek illetve előadók jelentkezését várták. Rendkívül sokan neveztek be a versenyre, összesen 151 produkció küldött be hanganyagot. Ezeket előzsűrizték, és így alakult ki a döntős mezőny. A fináléban 10 zenekar mutathatta be élőben tudását, mindenki 20 perces minikoncerttel.

A szakmai zsűri (Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója és Warnusz Zsuzsa zenész) négy szempont szerint pontozta a produkciókat: hangszeres tudás, dalszövegek, egyediség, összkép. Ezekből álltak össze a végső pontszámok.

A Fülesbagoly Tehetségkutatót Kölyök, azaz Nemes Gábor nyerte. A pécsi fiatalember egyszemélyes zenekarként egy fantasztikus performansz-koncertet adott, ehhez segítségére voltak a loop-pedálok. A fellépés során kiderült, hogy kiváló énekes, gitáros és beat-boxos, továbbá a didgeridoo-t is mesterien használja. Nyereményei többek közt a Campus Fesztiválon való fellépés, kislemez készítése a Supersize Recording Stúdióban, 5 millió forint értékű sajtómegjelenés, kampány a Zeneszöveg.hu oldalon, egészoldalas interjú a Rockstar Magazinban, illetve fellépés az Öröm a Zene döntőjében, ahol a fődíj 3 millió forint.

Második helyen végzett a Baron Mantis. A rockduó hatalmas energiával zúzta le a koncertjét. Az értékes sajtómegjelenések mellett Süli András felajánlott nekik egy Campus Fesztiválos fellépést.

A verseny bronzérmese Szipka-loops lett, aki szintén egyszemélyben örvendeztette meg a közönséget egy lenyűgöző bass/loops/hip-hop előadással. A sajtófelületek mellett ő kapta az Újfalusi Gábor-díjat, mint legjobb zenész, mivel a jazzkonzis fiú remekül játszott basszusgitárján. Övé lett az Audio-Technica fejhallgató is.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében, a Cseh Tamás Program Támogatásával jött létre.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Értékesítése/forgalma hány százalákát várja online/digitális csatornákból 2017-ben?

0-10%

11-20%

21-30%

31-40%

41-50%

51-60%

61-70%

71-80%

81-90%

91-100%

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!