mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Pakots Zsolt
Pakots Zsolt
Advenio Zrt., HírTV Zrt., Lánchíd Rádió Kft.
vezérigazgató, gyártási igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Felsőoktatási hallgatók tudományos dolgozataikkal nyertek jutalmat
2017-04-25 14:11 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Tizenkét felsőoktatási hallgatót és konzulenseiket jutalmazta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a Médiatudományi Intézet immár hagyományosan meghirdetett pályázatán.

Az NMHH Médiatudományi Intézete (MTMI) harmadik alkalommal írt ki pályázatot a kétévenkénti Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) állam- és jogtudományi szekciójához kötődő hallgatói dolgozatokra, a felhívásra tavaly decemberig jelentkezhettek a hallgatók. Az MTMI a média- és hírközlési jog témakörében érkező pályaművek támogatását annak érdekében célozta meg, hogy ösztönözze a témával foglalkozó hallgatók kutatásait és támogassa a fiatalok bekerülését a média és a hírközlési szakterületekre.

Karas Monika, az NMHH elnöke csütörtökön ünnepélyes keretek között adta át az elismeréseket négy egyetem tizenkét hallgatójának és konzulenseiknek. A hatóság tíz dolgozatot - kettőt társszerzők jegyeztek - összesen egymillió forint pénzjutalommal díjazott, míg a felkészítők között 500 ezer forintot osztott szét.

"Hiszünk abban, hogy a média és a hírközlés területén megéri a jövőbe fektetni. A fejlődés leginkább azoknak a kezében van, akik a jövőben meghatározzák majd a trendeket. Ezek a szakemberek pedig éppen most járnak egyetemre, és tele lelkesedéssel írnak tudományos dolgozatokat és diplomamunkákat. Ezek a szakemberek, a jövő zálogai nem mások, mint Önök, akiket itt most díjazunk" - mondta a díjátadón Karas Monika.

Az NMHH elnöke kiemelte, a hatóság elkötelezte magát a szakemberképzés mellett akkor is, amikor meghirdette az NMHH Médiaműhelyek programot. Eddig összesen nyolc médiaműhelyt nyitott a hatóság az ország különböző felsőoktatási intézményeiben.

"Sikeresnek mondhatjuk programunkat, hiszen már öt éve, hogy először díjat kaphattak a legjobb dolgozatok szerzői, és ezúttal is nívós pályázatok érkeztek - méltatta a szerzőket Nyakas Levente, az NMHH Médiatudományi Intézet vezetője. - Tapasztaljuk, hogy a dolgozatok témája egyre inkább napjaink online jelenségeit dolgozza fel, mintegy nyolcvan százaléka ezzel foglalkozik, tehát aktuális kérdések szerepelnek a fókuszban. Ugyanakkor a klasszikus média sincs elhanyagolva, hiszen több összehasonlító jellegű anyag született, minőségüket pedig jelzi, hogy a felük díjat nyert az OTDK-n is."

A díjazott dolgozatok között van európai joggal kapcsolatos írás, a sportközvetítési jogok helyzetét áttekintő értekezés, a gyermek-szülő viszonyt és a kiskorúak védelmét vizsgáló mű, a sajtófotókat, az újságírók vallomásmegtagadási jogát és az adatvédelmet górcső alá vevő tanulmány, illetve olyan is, amely a gyűlöletbeszéd és az online zaklatás vagy a kiberbűnözés problematikáját járja körül.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Értékesítése/forgalma hány százalákát várja online/digitális csatornákból 2017-ben?

0-10%

11-20%

21-30%

31-40%

41-50%

51-60%

61-70%

71-80%

81-90%

91-100%

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!