mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Pakots Zsolt
Pakots Zsolt
Advenio Zrt., HírTV Zrt., Lánchíd Rádió Kft.
vezérigazgató, gyártási igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Fenyvesi Zoli a gerincvelőt érintő betegekért fut
2017-04-27 17:30 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Fenyvesi Zoli, alias wheelchairguy a hazai kerekesszékes közösség egyik leginspirálóbb tagja. Ő az élő példa arra, hogy mozgássérültként is élhet teljes életet az ember.

Zoli egy nemzetközileg elismert mozifilm főszerepe mellett többek között egy New York-i maratont is a zsebében tudhat. Wheelchairguy most a május 7-én megrendezendő Wings for Life jótékonysági futásra készül.

Fenyvesi Zoli 2011-ben csatlakozott a Suhanj! alapítványhoz, akikkel azóta több hazai és külföldi versenyen is elindultak. "A berlini és a New York-i maratonokra vagyok a legbüszkébb, nem is annyira a megtett 42 km miatt, hanem mert hihetetlen közösségi élmény volt több ezer emberrel együtt futni. Ilyenkor mindenki otthon hagyja a kerekesszékes világ apró, hétköznapi problémáival járó feszültséget és csak élvezi a pillanatot. Szerintem a Wings for Life is arról fog szólni, hogy minden futó jól szórakozzon, a kerekesszékes résztvevők azt érezzék, hogy egy sportközösség tagjai. Az, hogy ehhez még egy jótékony ügy is társul, csak hab a tortán" - mondta Fenyvesi Zoli, aki handbike-jával áll majd rajthoz, mikor 13.00-kor elindul a futam.

Wheelchairguyhoz jövő vasárnap 25 ország, több százezer futója csatlakozik online, hiszen a Wings for Life appnak köszönhetően bárki, a világ bármely szegletéről csatlakozhat a megmozduláshoz. Az applikáción keresztül a résztvevők adományokat is küldhetnek a Wings for Life-nak, melyet a szervezet a gerincvelőt érintő betegséggel vagy sérüléssel együtt élők gyógyítására és lehetséges gyógymódok kutatására használ fel. A mozgalom három év alatt közel 13,8 millió euróval járult hozzá a kerekesszékben élő emberek életszínvonalának javításához - az elmúlt néhány év különböző kutatásainak köszönhetően a jövőben teljeskörűen fogják tudni gyógyítani a gerincvelő károsodást.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Értékesítése/forgalma hány százalákát várja online/digitális csatornákból 2017-ben?

0-10%

11-20%

21-30%

31-40%

41-50%

51-60%

61-70%

71-80%

81-90%

91-100%

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!