mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szántó Gábor
Szántó Gábor
DDB Reklámügynökség
Head of Innovation and Digital


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Támogatás az NKA Cseh Tamás Programtól
2017-05-09 18:33 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Program idei első három pályázatát fővárosi klubok támogatására, online és nyomtatott zenei magazinoknak, blogoknak és külföldi fellépésekre hirdették meg.

Kikerültek a nyertesek a Nemzeti Kulturális Alap honlapjára: 26 fővárosi könnyűzenei helyszín, 24 újság és online médium, illetve száznál több zenekar kapott támogatást, összesen 153 millió forint értékben.

Az idei első pályázatok beadási határideje január 26-án volt. Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma április 6-án döntött a pályázatokról.

A három pályázatot a fővárosi klubok, könnyűzenei koncerthelyszínek támogatására, online és nyomtatott könnyűzenei sajtótermékek megjelentetésére, illetve magyar zenekarok külföldi koncertjeire írták ki.

A három kiírásra összesen 282 pályázat érkezett, 480 millió forintos támogatási igénnyel.

Az ideiglenes kollégium (tagjai: Bajnai Zsolt, Tóth Tibor, Dósa Richárd és Horváth Gergely) 153 millió forintot ítélt meg, 26 fővárosi klub, 24 médium és száznál több zenekar támogatására.

Bajnai Zsolt, a Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium vezetője elmondta, hogy összesen 153 millió forintot osztottak szét a három pályázatra. Ennél természetesen jóval nagyobb összegre érkeztek pályázatok, így nagyon alaposan kellett mérlegelni. Összesen 282 pályázat érkezett, közel 500 millió forintra.

A legjobb a helyzet talán a print és online médiumoknál volt, ahol 28 pályázat érkezett, több mint 53 millió forintos igénnyel. Ezek közül 24 kapott támogatást összesen 21,5 millió forint értékben. A legnagyobb összegeket (1,2-1,5 millió forint között) a Lángoló Gitárok, a Recorder, a RCKSTR magazin és a Fülesbagoly blog kapta.

Harmincöt fővárosi klub pályázott, az igényelt támogatás meghaladta a 60 millió forintot. Végül 26 pályázatot támogatott a kollégium, összesen 32 695 ezer forinttal. A nyertesek közül említésre méltó a Kuplung, a Kobuci, a Budapest Park, az A38 Hajó és a FÉSZEK két-kétmilliós támogatása.

Hatalmas volt az érdeklődés a nemzetközi fellépések megvalósítására kiírt pályázaton. Erre 219 jelentkezés érkezett, közel 360 millió forintos értékben. Végül 126 zenekar több száz koncertjét támogatta a kollégium, összesen százmillió forinttal.

"Sajnálom, hogy sok olyan pályázatról kell döntenünk, amelyek az év első felében lényegében megvalósultak, hiszen 2017-ben létrejövő koncertekkel, turnékkal lehetett jelentkezni. Azért remélem, hogy az utólagos támogatás is segíteni fog azoknak, akik egyrészt komolyan gondolják a nemzetközi jelenlétet, másrészt már újabb fellépésekre is készülnek" - mondta korábban Bajnai.

A pályázók értesítése folyamatban van, és hamarosan a szerződéskötésre is sor kerül.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!