mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Király András
Király András László
The Cook Kft.
projekvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Újabb fordulat a Chili TV ügyben
2017-05-12 19:33 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A védjegyperben első fokon eljárt Fővárosi Törvényszék a hozott ítéletében megállapította, hogy a TV2 mind a nemzeti, mind a közösségi TV Paprika védjegyet bitorolja.

Kötelezte a TV2-t, hogy 15 napon belül hagyja abba a Chili TV megjelölés használatát, e szolgáltatás chilitv.tv weboldalon történő reklámozását és a domain név használatát.
A bíróság indokolásában előadta, hogy nem kötik az ideiglenes intézkedést hatályon kívül helyező ítélőtáblai végzésben foglaltak. Emlékeztetőül: a védjegyper indításakor az elsőfokú bíróság által kiadott ideiglenes intézkedés azonnali hatállyal eltiltotta a TV2-t a Chili TV megjelölés használatától, a másodfokú bíróság azonban azt hatályon kívül helyezte azzal az indokolással, miszerint a fogyasztók nem tudják mi az a "chili" és így nem tévesztik össze a paprikával.

Az elsőfokú bíróság azonban nem tette magáévá az ítélőtábla véleményét, különös tekintettel az AMC által a perbe becsatolt bizonyítékokra, többek között egy közvélemény kutatási eredményre. A múlt hónapban ugyanis 1000 fő megkérdezésével készült egy országos, reprezentatív közvélemény kutatás, melynek során a kérdezőbiztosok nyitott kérdésére - "Ön szerint mi a chili?" - a válaszadók 95%-a a saját szavaikkal megfogalmazott válaszaikban a paprikát említették. A TV Paprika csatorna műsorszolgáltatója, az AMC Networks örül a bíróság döntésének.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!