mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Király András
Király András László
The Cook Kft.
projekvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Módosították a cannes-i filmfesztivál szabályzatát
2017-05-15 09:24 [MTI + Mediainfo.hu]

Módosították a cannes-i filmfesztivál szabályzatát, a jövő évtől kötelező lesz a versenybe meghívott alkotásokat francia mozikban is bemutatni.

Döntésüket az után hozták meg, hogy nem jutottak megállapodásra a Netflix videomegosztó szolgáltatóval a versenybe meghívott két filmjének francia mozikban való forgalmazásáról.

A fesztivál illetékesei közleményükben sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy a Netflix nem mutatja be a francia mozikban két meghívott filmjét.

A cannes-i fesztivál "hiába kérte a Netflixet, hogy fogadja el", hogy a két alkotást moziban is bemutassák, és ne csak az előfizetői számára tegye hozzáférhetővé a világ legnagyobb videó megosztó szolgáltatója.

A fesztivál sajnálja, hogy "semmilyen megoldást nem lehetett találni", s ezért bejelentette, hogy a jövő évi szabályozásában kötelező teszi a versenybe meghívott alkotások mozibemutatóját - olvasható a közleményben egy héttel a 70. cannes-i fesztivál kezdete előtt.

"Ezentúl minden olyan produkciónak, amely a cannes-i versenyben kívánja magát megmérettetni, el kell magát arra köteleznie, hogy a francia mozikban is bemutatják" - hangsúlyozták a szervezők.

A két film a Dustin Hoffman főszereplésével és Noah Baumbach rendezésében készült The Meyerowitz stories, valamint a dél-koreai Bong Jon Hu fantasztikus kalandfilmje (Okja) Tilda Swinton és Jake Gyllenhaal közreműködésével.

A szervezők ugyanakkor a közleményben hangsúlyozták: az elmúlt napokban elterjedt híresztelésekkel ellentétben a két film a versenyprogramban marad.

A hivatalos versenyprogramban 19 film, köztük Mundruczó Kornél Jupiter holdja című alkotása versenyezhet az Arany Pálmáért.

Az Arany Pálmát május 28-án adják át, a nemzetközi zsűri elnöke Pedro Almodóvar spanyol rendező.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!