mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kántor Kata
Kántor Kata
GfK Hungária Kft.
média szektormenedzser


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Indul az 5. MOL Nagyon Balaton
2017-05-25 16:23 [MTI + Mediainfo.hu]

Indul az 5. MOL Nagyon Balaton, amely nagyfesztiválokat, különleges programokat, világsztárokat és több száz hazai előadót, valamint gasztronómiai élményeket ígér idén nyárra.

A szervezők csütörtöki közlése szerint 30 eseményre egymilliónál is több turistát várnak.

A közlemény idézi Lobenwein Norbertet, az eseménysorozat egyik főszervezőjét, aki beszélt arról, hogy a MOL Nagyon Balatonhoz olyan nagy múltú és nívós események kapcsolódtak korábban, mint a VeszprémFest, a Művészetek Völgye, a Balaton Sound vagy a Paloznaki Jazzpiknik, de számos új esemény is elindulhatott, például a Strand Fesztivál, a B.my.Lake vagy a kompkoncertek.

"Az idei kínálatban több tucat világsztár és rengeteg hazai produkció szerepel. A MOL Nagyon Balaton eseményei tavaly már egymilliónál is több vendéget vonzottak a Balatonra, idén ennél is több fesztiválturistát várunk" - fogalmazott Lobenwein Norbert.

A MOL Nagyon Balaton azonban nem csak kulturális eseményekről és fesztiválokról szól. "A We Love Balatonnal közösen kutattuk fel a legjobb helyeket: éttermeket, sütödéket, szállásokat - ezeket ajánljuk a közönségüknek. A napokban jelent meg a Balaton Magazin, amely elsősorban a balatoni eseményeket mutatja be, számos exkluzív interjúval, amelyek között például John Newman, Parov Stelar, vagy Kiss Tibi is megszólal" - tette hozzá Fülöp Zoltán, a MOL Nagyon Balaton másik alapító-főszervezője.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elmondta, hogy a 2013 óta jelentkező Nagyon Balaton programjai hozzájárultak a szezon meghosszabbításához.

A balatoni régió eseményeit összefogó kezdeményezés kiemelt támogatója 2017-ben is a MOL. A közmédia az esemény fő médiatámogatójaként idén nyáron is kiemelten foglalkozik a MOL Nagyon Balaton eseményeivel. A Duna csatornán június 19-től Révfülöpről jelentkezik a nyár legjobb programjait bemutató Balatoni nyár című magazinműsor, melynek műsorvezetői Rátonyi Krisztina, Kraszkó Zita, Harsányi Levente és Vida Péter lesznek. Az M1-en futó Nyár 2017! című műsorban Jakab Cintia és Boldizsár Kata adnak majd 3-4 perces tudósítást, bejárva az összes nyári fesztivált. Az augusztus 11. és 19. között zajló Strand Fesztivál a Petőfi Rádión megismert közkedvelt magyar előadókra épít majd, valamint a rádió a helyszínen is megjelenik különleges kitelepülésével - olvasható az összegzésben.
 
  • Júniusban nyit a Plázs Siófok is.
  • Június 10-én és 11-én lesz a Nemzeti Regatta vitorlásverseny, amelyen amatőr vitorlázók és közéleti szereplők szállnak vízre, idén már 50 település csapata versenghet a leggyorsabbnak járó díjért.
  • Június 23-tól augusztus végéig látogathatók a Kultkikötő rendezvényei: Balatonboglár, Balatonföldvár, Balatonfenyves mellett Kéthely szolgáltatja a helyszínt. Balatonfüreden is programok várják a turistákat: júniusban Könyv-Bor-Jazz fesztivál, júliusban az V. Anna Fesztivál, augusztusban pedig a Balatonfüredi Borhetek.
  • Július 14-én indul a Badacsony Bor7, amelyen a régió szinte összes borászata jelen lesz, a 9-én startoló a balatonboglári Parti Pezsgésen pezsgő, habzó, gyöngyöző nedűket és helyi sajtokat, sonkákat lehet kóstolni. Hévíz, Keszthely, Szentgyörgyhegy, Tihany, Balatonfüred vagy Siófok történelmét a Hosszúlépés tematikus sétákon lehet megsimerni.
  • Július 5-én kezdődik a Balaton Sound.
  • A nyári két utolsó nagy fesztiválja idén is a Strand és a B.my.Lake lesz Zamárdiban.


A MOL Nagyon Balaton szervezésében június 10-én az egész régió eseményeit érintő játék indul: a "Check-In" pecsétfüzetekhez országszerte a Best of Summer kiadványban, fesztiválokon és júliustól a MOL-kutakon juthat hozzá bárki. A pecsétfüzetek beküldői között 50 VIP-bérletet sorsolnak ki 2018-as balatoni fesztiválokra, nyerni ehet családi nyaralást a fődíj pedig egy autó. A játék részletei a www.nagyonbalaton.hu oldalon találhatók.

A közleményben olvasható, hogy megjelent és országszerte fellelhető a Balaton Magazin és a Best of Summer kiadvány, amelyek a legizgalmasabb balatoni eseményeket és a legjobb helyeket mutatják be.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!