mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Bíró Gábor
Bíró Gábor
Mediabrands
Operatív igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Jótékonykodták a sztárok
2017-05-29 08:52 [MTI + Mediainfo.hu]

Idén is bőkezűen adakoztak a sztárok a jótékonysági AIDS-gálán Cannes-ban.

Leonardo DiCaprio, Dustin Hoffman, David Beckham, Mick Jagger, Nicole Kidman és a 70. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramjának zsűritagjai, köztük Jessica Chastain és Will Smith is részt vett a hagyományos jótékonysági gálán, amelyen az AIDS-elleni kutatások támogatására gyűjtöttek.

Az amfAR Cinema Against AIDS (Film az AIDS ellen) elnevezésű estélyt 24. alkalommal rendezte meg a Liz Taylor által létrehozott alapítvány a cannes-i fesztivál alatt, a közeli Cap d'Antibes egyik luxusszállodájában múlthéten.

A terrorkészültség és a rendkívüli biztonsági intézkedések miatt az Hotel du Cap-Eden-Rochoz vezető minden utat már kora délután lezárta a francia rendőrség a forgalom elől, kizárólag a gála vendégei, köztük Vanessa Redgrave, Diane Kruger, Milla Jovovich, Eva Longoria és Dionne Warwick énekesnő közelíthette meg a hotelt.

Az AIDS-kutatások támogatására David Beckham árverésre bocsátott egy labdarúgó-mérkőzést, amelyen ő és barátai ellen lehet játszani a párizsi Parc des Princes stadionban. A rendezvény 350 ezer euróért (107,5 millió forintért) kelt el.

Will Smith és Jessica Chastain zsűritagok egy portrésorozatot, George Hurrell fotóművész alkotásait árulták az 1940-es évek hollywoodi sztárjairól, többek között Rita Hayworthről, Marlene Dietrichről, Gary Cooperről. A gyűjtemény 500 ezer euróért (154 millió forintért) kelt el.

Egy 32 különleges ruhakölteményből álló kollekció 3 millió eurós (922 millió forintos) rekordáron talált új gazdát, egy 1958-as gyártású jaguárért 650 ezer eurót (200 millió forintot) fizetett az új tulajdonos.

A jótékonysági szervezet adatai szerint a cannes-i filmfesztivál idején megrendezett tavalyi adománygyűjtésen alig három óra alatt mintegy 22 millió euró (6,7 milliárd forint) folyt be, 1993 óta pedig nagyjából 174 millió eurót (53 milliárd forintot) hagytak ott a sztárok az adománygyűjtő aukción. Idén több mint 18 millió euróval gazdagodhatott az alapítvány a gálán, ahol több száz vendég vett részt.

Az estet Diana Ross koncertje zárta, aki a legsikeresebb számaiból adott elő a sztárokból álló közönségnek.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Értékesítése/forgalma hány százalákát várja online/digitális csatornákból 2017-ben?

0-10%

11-20%

21-30%

31-40%

41-50%

51-60%

61-70%

71-80%

81-90%

91-100%

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!