mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Illisz László
Dr. Illisz László
Heti Válasz
felelős szerkesztő


szakmai partnereink:























kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A távvezetékek vizsgálata dronokkal
2017-07-03 12:41 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Távvezetékek kiépítésében és karbantartásában felhasználható, adatbázis-kezelő szoftverrel társított drón fejlesztése indult el az MVM Csoportban.

Az innováció a biztonságos, költséghatékony karbantartást segíti.

Az MVM Csoport startup-inkubációs cége, a Smart Future Lab (SFL) Zrt. által létrehozott Drone Technologies Kft. célja, hogy felmérje a dróntechnológia alkalmazásának lehetőségeit az energetikai szektorban. A vállalkozás olyan adatbázis-kezelő szoftvert fejleszt, amely drónra szerelt érzékelők által begyűjtött adatokból képes a távvezetékek optimális kiépítéséhez, karbantartásához információkat szolgáltatni.

A különböző szenzorok, mint például hőérzékelők, vagy képrögzítők által nyert adatok elemzésével a távvezeték infrastruktúra fejlesztésének igényei, hatásai jól meghatározhatóak, ezáltal többek között minimalizálható a hálózat építésével járó környezeti terhelés. A távvezetékek üzemeltetésében biztonságos fizikai állapotfelmérés, energiaveszteség-vizsgálat valósítható meg.

A startup egyebek mellett egy vezetékhúzó drón kifejlesztését célozza meg a kapcsolódó irányító es adatfeldolgozó szoftver kialakításával együtt. A fejlesztésben együttműködik a Budapesti Műszaki Egyetem, amely a szimulációk, laboratóriumi tesztek lebonyolítását végzi, valamint az MVM OVIT Zrt., amely gyakorlati felhasználási szakértőként a műszaki feladatok meghatározásában, tesztelésben partnere a cégnek.

"A Drone Technologies Kft. innovációjával lehetővé válik olyan nehéz domborzati viszonyok esetén, valamint infrastrukturális kereszteződések mentén a távvezetékek kiépítése és karbantartása, ahol a jelenlegi technológiák csak körülményesen és drágán képesek ezt megvalósítani. A startup vállalkozás először a rendszer méretezését, tervezését végzi el, majd a prototípus legyártását, tesztelését indítja el. További cél az értékesítés, sorozatgyártás és a licenc értékesítése lesz" - mondta el Bertalan Zsolt, az SFL Zrt. vezérigazgatója.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:




Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!