mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kandikó József
Dr. Kandikó József
Edutus Főiskola
Főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Idén is meghirdeti a Filmalap az Inkubátor Programot
2017-07-03 16:04 [MTI + Mediainfo.hu]

Ismét meghirdeti a pályakezdő rendezők első egészestés animációs, dokumentum- vagy játékfilmje elkészítését támogató pályázatát, az Inkubátor Programot a Magyar Nemzeti Filmalap.

Újítás, hogy idén 10 döntős pályázó részesül forgatókönyv-fejlesztési támogatásban - közölte a szervezet az MTI-vel.

A két évvel ezelőtt indított program célja, hogy támogassa a fiatal filmesek innovatív, kísérletező alkotói bemutatkozását. A pályázatra diplomás, de egész estés mozifilmet még be nem mutatott elsőfilmes rendezők jelentkezhetnek, valamint azok a direktorok is, akik rövidfilmjükkel nemzetközi filmfesztiválokon szerepeltek. Filmötlettel (treatment) és rövid szinopszissal lehet jelentkezni, a határidő szeptember 1-je.

A beérkezett pályázatok közül a szakmai zsűri október 1-ig legfeljebb 10 döntős filmtervet választ ki, amelyek idén először mind részesülnek pályázati úton a Filmalap két millió forint értékű forgatókönyv-fejlesztési támogatásában. Októbertől öt hónap áll az alkotók rendelkezésre a forgatókönyvek elkészítésére, majd a döntősök a március végi Pitch Fórumon mutathatják be projektjüket a szakmai közönség előtt.

Az újítás célja, hogy az alkotók a Pitch Fórumon már forgatókönyvvel rendelkező filmterveket prezentáljanak. A 10 filmterv közül végül legfeljebb hármat a zsűri és további kettőt a meghívott közönség (rendezők, producerek, kritikusok, filmes szakemberek) választ majd ki - olvasható a közleményben.

A kiválasztott filmek gyártására pályázati úton a játékfilmeknél 60 millió, a dokumentumfilmeknél 20 millió, az animációs filmeknél pedig 80 millió forintig nyújt támogatást az Inkubátor Program. A fiatal alkotók emellett a filmkészítéshez igénybe vehetik a Filmalap szakmai támogatását is.

Mint írják, az Inkubátor Program első nyertesei már nekiláttak filmjük megvalósításának. Vékes Csaba már leforgatta Hetedik alabárdos című vígjátékát, Szilágyi Zsófia Egy nap című hiperrealista filmjét és Csuja László egy magának csecsemőt lopó magányos nőről szóló, Virágvölgy című road movie-ját.

Jelenleg is forog Zurbó Dorottya Hat könnyű lecke című dokumentumfilmje egy Magyarországra került szomáliai menekült lány hétköznapi küzdelmeiről. Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta Műanyag égbolt című sci-fi animációja is készül, amely egy olyan jövőben játszódik, ahol a Föld növény- és állatvilágának teljes pusztulása után a tudósok egy hihetetlenül tápláló, ám emberi húsból táplálkozó növényt kísérleteznek ki - áll a közleményben.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!