mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Nyári szezon a bankszektorban
2017-07-12 10:07 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

2017 júniusában a nyolc nagybank összesen több mint 4 600 médiamegjelenésben szerepelt.

A bankszektor teljes médiazajból kihasított részesedése 4,0 % volt, az előző hónaphoz képest - a nyári szezon miatt - látványosan csökkent. A legmagasabb elérést az OTP generálta. A bank első helyet szerzett szponzorációi, tőzsdei cikkei, illetve termékei révén is. A második-harmadik helyen az MKB és az Erste Bank áll.

A hónap hírei között a különböző leállások és technikai hibák cikkei voltak a leghangsúlyosabbak. Előre bejelentett leállás volt a CIB kártyás szolgáltatásaiban, valamint az OTP internetbankjának használói, és az Erste kártyatulajdonosai is hibáról számoltak be. Mindezek mellett a GVH-Budapest Bank bírság generált több megjelenést, illetve az Erste fiókbezárásai voltak határozottabban jelen a napirenden.
Különböző innovációk hírei is népszerűek voltak: a K&H az ország bármely részén bevethető készpénzes mozgóbankot hozott létre, míg a CIB a mobilalkalmazáson keresztül intézhető ügyeit bővítette jelentősen.

Az OTP elérésének kétharmada tőzsdei és névszponzorációs hír, míg az MKB jelenlétének jelentős része a vezetőváltásoknak és a tulajdonosi szerkezet változásának köszönhető. Az elemzésekben vezető helyen az Erstét látjuk.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!