mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Gombos Zsolt
Gombos Zsolt
Online Marketing Akadémia
OMA alapító tréner, Facebook-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Rádióhallgatás 2017. második negyedévében
2017-07-18 13:18 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Nem csak országosan, hanem a fővárásban is növekedett a rádiózás, amely így Budapesten meghaladja a napi 1 milliós hallgatottságot.

A 2017. április-júniusi időszakban az elmúlt hónapokhoz képest közel 200 ezer fővel növekedett a rádiók napi elérése, ami így eléri az 5,7 milliós hallgatottságot, ami azt jelenti, hogy országos szinten naponta 67%, míg hetente 92% hallgat rádiót.

Országos szinten a 15 éves vagy idősebb lakosság körében a Petőfi a leghallgatottabb rádió, szorosan mögötte a Kossuth következik (mindkét rádiónak közel 1,6 millió hallgatója van), míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyét a Rádió1 foglalja el 1,1 milliót is meghaladó hallgatottsággal.

A Music FM közönsége 677 ezres, a Sláger FM hallgatósága pedig 615 ezres. A Dankó Rádió hallgatóinak száma 429 ezer fő, míg a Klubrádióé 215 ezer fő. a Rádió Rock hallgatói 195 ezren vannak, a Bartók Rádiót 193 ezren hallgatták egy nap. A Lánchíd Rádió tábora 124 ezres, a Magyar Katolikus Rádió 121 ezres napi hallgatottsággal rendelkezik országosan.

Budapesten a 15 éves vagy idősebb lakosság 69%-a naponta, míg 93%-a heti rendszerességgel hallgat valamilyen rádiót. Ezek az arányok kettő, illetve egy százalékponttal magasabbak az országos átlaghoz képest, vagyis a budapestiek aktívabbnak mondhatóak a rádióhallgatás terén.

A fővárosban az átlagos napi hallgatószám tekintetében fej-fej mellett állva a Rádió 1 (294 ezer fő) és a Sláger FM (288 ezer fő) állnak az élen. A harmadik helyért a Kossuth Rádió (237 ezer fő) a Music FM-mel (202 ezer fő) verseng. A Petőfi Rádiónak 168 ezer fős az elérése, a Klubrádiót 132 ezren hallgatják. Őket a Rádió Rock (98 ezer), a Bartók Rádió (66 ezer), a Jazzy Rádió (62 ezer), a Klasszik Rádió (52 ezer), a Dankó Rádió (45 ezer), a Lánchíd Rádió (40 ezer) és a Magyar Katolikus Rádió (22 ezer) követik az április-júniusi mérésben.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!