mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Bánki Tamás
DrLinkedin
Alapító, Tulajdonos, Linkedin tréner


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Másfélszeresére nőtt a mobil banki applikációt használók köre
2017-07-27 11:16 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A GfK Digital Connected Consumer (DCC) kutatásának legfrissebb, 2017. évi számai a mobil banki applikációk használatának számottevő növekedését mutatják.

A klasszikus tájékozódási funkciók mellett a nagytöbbség átutalásra is használja az okostelefonon elérhető lehetőséget.

A GfK digitális fogyasztót és digitális adaptációt elemző kutatása, a Digital Connected Consumer (DCC) 2017. évi legfrissebb adatai is azt igazolják, amit a hétköznapokban egyre többen emlegetnek: az okostelefon az elmúlt néhány évben a papírzsebkendóhoz hasonlóan elemi tartozékká vált a magyarok táskájában, zsebében. A 15 és 59 év közötti internetezők körében tízből nyolc-kilenc honfitársunknak (85 százalék) van okostelefonja, és ez a szám fiatalabbak esetén még ennél is magasabb: a 15-29 éves korosztályban egyenesen megközelíti a 100 százalékot.

Okostelefonnal rendelkezők aránya az egyes korosztályokban Magyarországon:
 
  • 15-29 év (96%)
  • 30-39 év (88%)
  • 40-49 év (82%)
  • 50-59 év (67%)

(Forrás: GfK Digital Connected Consumer, 2017)

A DCC 2017-ben a legdinamikusabb változást a pénzügyi alkalmazásoknál jelezte: a banki applikációt használók létszáma bővült legnagyobb arányban az elmúlt év során. A 2016-ban mért érték szinte másfélszeresére nőtt, ma már a 15-59 éves korosztály 18 százaléka használ banki ügyek intézésére mobiltelefonos alkalmazást.

Mobil banki applikációt használók az internetező 15-59 éves korosztály körében:


A banki alkalmazásokban leggyakrabban használt funkciók az egyenleglekérés, a számlatörténet áttekintése, és az átutalás indítása. A használók nagy többsége aktív pénzügyi művelet végzésére is használja a mobiltelefonos lehetőséget, a számok rámutatnak, hogy tízből heten okos mobileszközön is szoktak átutalást kezdeményezni.

"A banki mobil appok használata legdinamikusabban a 40-49 éves korosztályban fejlődött, ahol is az okostelefonnal rendelkezők 27 százaléka használ ilyet" - jelzi Ertl András, a GfK Senior Product Consultant-je. "Ez az arány a 2016-os adathoz képest 79 százalékos ugrás eredménye, ami mögött ugyan elmarad, mégis impresszív a 30-39 éves korosztályban mért 48 százalékos pozitív irányú elmozdulás. Ezzel a fejlődés nagy lökést kapott, és ígéretes a mobilfizetés jövője is. Jelenleg sokféle megoldást értünk ez alatt, egyszerűbbet s fejlettebbet, de szép jövőt jósol, hogy valamilyen mobiltelefonhoz kötődő fizetést már az okostelefonnal rendelkezőknek egyharmada használ" - tette hozzá a szakember.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!