mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Maczelka Márk
Maczelka Márk
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mélybe zuhantak az előítéletek
2017-07-31 13:01 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Meglehetősen kevéssé toleránsak a magyarok különböző kisebbségekkel, vallási csoportokkal, népcsoportokkal szemben.

A FINA vizes VB alkalmából olyan társadalmi kísérletet végeztek a szakemberek a Telekom megbízásából, amelynek során különböző, sőt egymás iránt bizalmatlan embereknek kellett közös sportteljesítményt nyújtaniuk, átlépni saját korlátaikon.

Egy tavaly ősszel publikált kutatás szerint a magyarok mindössze 57 százaléka látna szomszédjaként zsidó embert, csak 47 százalékuknak nem lenne gondja, ha a mellette lévő lakásban homoszexuális élne, alig harmaduk (32%) tudna jó érzéssel egy roma ember szomszédságában élni. Sokan vannak, akik a sajátjuktól eltérő életmódot követőkre is bizalmatlanul tekintenek.

A társadalom előítéletességének csökkentésének fontos eszköze lehet a sport, hiszen egy közös feladat, egy közös siker könnyen egybekovácsol olyan embereket is, akik nagyon mást gondolnak a világról, de akár olyanokat is, akik korábban egymásra is gyanakvással tekintettek.

A FINA vizes VB alkalmából készült videón a civilek számára komoly kihívást jelentő toronyugrásban mutatkoztak be együtt "az ellentétek". Az eredmény lehengerlő lett.
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!