mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Tóth Gábor
Geometry Global
CEO


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Vidéki városokban is felbukkan a zenélő kisbusz
2017-08-01 09:34 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A tavalyi nagy sikerű bemutatkozás után idén nyáron vidéki városok utcáit járja a JazzMobil.

A zenélő kisbuszban a Kodály Spicy Jazz zenekar tagjai ülnek, akik élőben játszanak minőségi, de laza jazz zenét. A jármű augusztus végéig Kaposváron, Szegeden és kétszer Budapesten is felbukkan.

A két oldalról nyitott kisbusz belsejét úgy alakították ki, hogy négy zenész és hangszereik kényelmesen elférjenek benne, ugyanakkor az utcai járókelők jól láthassák és hallhassák őket. Az utazó zenekar menet közben élőben játszik kifejezetten minőségi, ugyanakkor laza, könnyed és szórakoztató jazz muzsikát, így az is belehallgathat, aki éppen arra sétál, amerre a jármű közlekedik. A JazzMobil idei főtámogatója az MVM Partner Zrt, valamint az Nemzeti Kulturális Alap is hozzájárult a produkció létrejöttéhez.

A JazzMobil augusztus 17-én a kaposvári Kaposfestre, augusztus 25-én pedig a szegedi SZIN-re érkezik meg. A JazzMobil folyamatos mozgásban lesz, de a városok forgalmasabb pontjain, illetve a fesztiválok bejáratánál egyszer megáll, hogy az érdeklődők teljes egészében is meghallgathassák a koncertprogramot. A JazzMobil idén nyáron kétszer még Budapesten is felbukkan: az augusztus 20-i nemzeti ünnepen, valamint szeptember 2-án a Food Truck Show programjában szerepelnek az ingyenes koncertek.

A JazzMobil alapötlete Milánóból származik. A szervezők két éve az olasz városban sétálva véletlenül futottak bele egy utazó zenekarba, és arra gondoltak, hogy jó lenne az elképzelést Budapesten is meghonosítani. Az eredeti koncepciót némileg átalakították, és a buszra kifejezetten minőségi, ugyanakkor laza, könnyed és szórakoztató jazz muzsikát játszó, profi zenészeket verbuváltak. Budapesten 2016-ban négy nyári hétvégén járta a várost a zenélő kisbusz, hogy ingyenes koncertekkel közelebb vigye a hallgatósághoz az igényes zenét.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!