mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Lakner Bertold
Lakner Bertold
neo
kreatívigazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Opus Global néven működik tovább az Opimus Group
2017-08-17 09:36 [MTI + Mediainfo.hu]

Opus Global Nyrt. néven működik tovább az Opimus Group Nyrt.

A névváltozásról a társaság augusztus 3-án megtartott közgyűlése döntött. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) standard kategóriájában jegyzett társaság kedden a BÉT honlapján jelentette be, hogy a közgyűlési határozatoknak megfelelő változásokat bejegyezte a cégbíróság.

Az Opus az 1912-ben alapított Phylaxia Szérumtermelő Rt. jogutódja. A Phylaxia részvényeit 1998-ban vezették be a tőzsdére, a vállalat a 2009. évi arculatváltását követően megszüntette állatgyógyászati tevékenységét és holding szerkezetben működő pénzügyi befektetőként elsődlegesen különböző profilú társaságok irányításával, vagyonkezeléssel kezdett foglalkozni. A cég neve 2013-ban változott Opimus Groupra.

A társaság a nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján összeállított konszolidált adatok szerint 2016-ban 15,315 milliárd forint árbevételt ért a 2015. évi 11,379 milliárd forint után, adózás előtti vesztesége a 2015. évi 1,672 milliárd forintról 2016-ra 1,160 milliárd forintra, adózás utáni vesztesége 2,277 milliárd forintról 932 millió forintra mérséklődött.

Az Opimus-részvények legmagasabb tőzsdei ára az elmúlt egy évben 235 forint, a legalacsonyabb 28 forint volt, kedden délután fél öt körül 200 forinton álltak. A cég részvényeinek árfolyama az elmúlt hónapokban jelentősen nőtt, csak júliusban 39,1 százalékot emelkedett.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!