mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szabó Ákos
Szabó Ákos
Adaptive Media
üzletfejlesztési vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Emelkedett az RTL Group negyedéves bevétele és profitja
2017-11-13 15:07 [MTI + Mediainfo.hu]

Emelkedett az RTL Group médiakonszern bevétele és profitja a harmadik negyedévben.

A luxemburgi székhelyű vállalat közzétett beszámolója szerint a harmadik negyedévben éves összehasonlításban 1,5 százalékkal 1,372 milliárd euróra nőtt az árbevétel, ami alapvetően a német és a francia piac kiemelkedő teljesítményének köszönhető. Az RTL Deutschland 7,8 százalékkal, a francia M6 csoport pedig 4,2 százalékkal tudta növelni bevételeit.

A médiavállalat adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenés előtti (EBITDA) eredménye éves összehasonlításban 17,4 százalékkal, 263 millió euróra emelkedett.

A vállalat nyeresége éves szinten több mint 12 százalékkal, 127 millió euróra nőtt a harmadik negyedévben.

Az év első kilenc hónapjában az RTL csoport bevétele 2,8 százalékkal 4,35 milliárd euróra emelkedett, adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenés előtti eredménye 1,6 százalékkal 889 millió euróra, tiszta profitja pedig 2,6 százalékkal 490 millió euróra csökkent.

A vállalat tavalyi adózott eredménye 720 millió euró volt, csaknem 70 millió euróval csökkent az előző évihez képest, főleg a céget terhelő magas adó miatt.

Az RTL Group megerősítette, hogy az idei évre továbbra is 2,5-5 százalékos árbevétel-növekedést vár. A kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény növekedési ütemét viszont 1 százalékponttal 2,5 százalékra emelte.

A jelenlegi formájában 2000 óta működő, rádió-és televízió-üzemeltető részvénytársaság világszerte több mint 10 000 munkavállalót alkalmaz, portfóliójába tartozik egyebek között a magyar RTL Klub.

A vállalat többségi tulajdonosa (75,1 százalékban) Európa vezető médiacsoportja, a Bertelsmann.

Az RTL Group részvénye a frankfurti tőzsdén november 9-én öt órakor 0,09 százalékos pluszban, 63,96 eurón állt.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!