mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Gáll Zsolt
Insomnia Middle East WLL
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Csaknem 2500 néző vett részt a Bukaresti Magyar Filmhéten
2017-11-23 16:12 [MTI + Mediainfo.hu]

Sikeresen zárult a tizenegyedik alkalommal rendezett Bukaresti Magyar Filmhét, amelyen mintegy 2500 néző látta a magyar filmtermés legfrissebb alkotásait.

A Balassi Intézet bukaresti központja által szervezett seregszemle a Tiszeker Dániel rendezte #sohavégetnemérős című játékfilmmel fejeződött be. A vetítés előtt Bereczki Csaba, a Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi kapcsolatokért és értékesítésért felelős igazgatója elmondta: másfél évtizede jár magyar filmeket bemutató különböző fesztiválokra, és ennek alapján elmondhatja, a bukaresti messze meghaladta mind szervezésben, mind a program minőségében azokat a fesztiválokat, amelyeken eddig részt vett. Kiemelte a lelkes és interaktív közönség hozzájárulását a sikeres filmhéthez.

Krizbai Béla, a Román Kulturális Intézet alelnöke szerint mind a Bukaresti Magyar Filmhét, mind budapesti Román Filmhét jó példa arra, hogy a kultúra kiváló közvetítőcsatorna két nemzet közötti kommunikációban.

A Bukaresti Magyar Filmhéten 18 vetítésen 28 filmet láthatott a közönség, ebből 9 nagyjátékfilm volt, 10 rövidfilm, de bemutattak dokumentumfilmeket és animációkat is. A közönség láthatta egyebek mellett Török Ferenc 1945, Rohonyi Gábor és M. Kiss Csaba Brazilok, Till Attila Tiszta szívvel, Vranik Roland Az állampolgár, Kostyál Márk Kojot, Gigor Attila Kút, valamint Herendi Gábor Kincsem című filmjét.

Minden évben egy-egy magyar filmfesztivál is bemutatkozik Bukarestben, az idén a BuSho - Budapest Short Nemzetközi Rövidfilmfesztivál volt a vendég. A bukaresti seregszemle történetében először a gyerekeknek szóló vetítéseket kreatív gyerekfoglalkozásokkal egészítették ki.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!