mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szabó Ákos
Szabó Ákos
Adaptive Media
üzletfejlesztési vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hangminőség javulás várható hallgatói oldalon
2017-12-01 12:56 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az Antenna Hungária legjelentősebb rádióállomásán, Solton befejeződtek a közel másfél éves rekonstrukciós munkálatok, melynek keretében kívül-belül megújult a negyven éve átadott középhullámú telephely.

2017. december 1-jén ünnepélyes keretek között, az NMHH, MTVA és az AH vezetőinek részvételével került átadásra az Antenna Hungária kívül-belül megújult solti rádióállomása. Aranyosné dr. Börcs Janka, az NMHH főigazgatója és Vári Péter, főigazgató-helyettes személyesen adta át az új adóberendezés rádióengedélyét Dr. Kápolnai Andrásnak, az Antenna Hungária vezérigazgatójának.

A másfél éven át tartó solti rekonstrukciós munkák legjelentősebb eleme a negyven éve üzemelő szovjet gyártmányú csöves adó kiváltása volt egy modern, félvezetős kanadai Nautel gyártmányú adóberendezéssel, mely 5db egyenként 400kW-os adóblokkból épül fel. Az új adó a korábbival megegyezően, 2 MW vivő teljesítménnyel, ugyanakkor sokkal jobb, 90% körüli hatásfokkal üzemel, ezért jóval kedvezőbb az áramfogyasztása. Ezen kívül az új adó üzemeltetése korszerű alapokra helyezhető, távfelügyelhető, továbbá teljesítménycsökkenés nélkül, üzem közben is cserélhetőek a végfokok. Az új adó jövőbemutatóan gombnyomásra képes váltani az analóg AM sugárzási módból digitális, DRM üzemmódba.

Az adócserén kívül további jelentős beruházások valósultak meg, sor került az erősáramú rekonstrukcióra, ennek keretében megtörtént a 120 kV-os nagyfeszültségű alállomás rekonstrukciója, valamint az adót tápláló új földkábelek kiépítése. Épületenergetikai felújítás keretében a műemlékvédelmi előírások betartása mellett kívül-belül megújult a több mint negyven éves állomásépület, új hőszigetelés és nyílászárók kerültek beépítésre, a külső és belső világítási rendszerek korszerű és takarékos LED-technikával lettek kialakítva. Jelentős biztonságtechnikai beruházásokat is megvalósítottunk, új kerítést húztunk fel a telephely körül, radaros térfigyelő kamerarendszer került telepítésre, illetve felújítottuk a tűzjelző rendszert is.

A solti középhullámú rádióállomás a Kossuth programot sugározza középhullámon, a rádiójelek nemcsak hazánkban, hanem Erdély, Vajdaság és Felvidék nagy részén is foghatóak, a fejlesztés eredményeképpen megvalósuló egyértelmű hangminőség javulás haszonélvezői a magyar anyanyelvű hallgatók.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!