A Connect Media from dunnhumby segíti a márkákat a Tesco üzleteiben
2017-11-13 13:48 [Marketinginfo.hu]

Új partneri megállapodást jelentett be a Tescóval a dunnhumby, a világ vezető vásárlói adatokat elemző vállalata, amely új, innovatív szolgáltatást kínál a márkáknak.

2018. január 1-jétől a Connect Media from dunnhumby kezeli a Tesco Magyarország kiskereskedelmi médiáját (POS, hosztesz akciók és online média), kibővítve a már létező együttműködést az árak, promóciók, választék és elérhetőség, valamint a Clubcard területén. A márkák ezentúl a Connect Media egyedülálló azon képességére támaszkodhatnak, hogy - a közép-kelet-európai régióban több mint 6 millió Tesco klubkártya tulajdonos vásárlói viselkedésén alapuló elemzés alapján - megtervezze, végrehajtsa, mérje és elemezze a kampányaik hatását a vásárlókra.

Hatékony eszköz a szállító partnerek számára

Egy kipróbált és tesztelt üzleti modellről van szó: a Tesco korábban sikeres együttműködést indított el a kiskereskedelmi média területén a dunnhumby-val az Egyesült Királyságban, Írországban és Thaiföldön, arra a 25 éves tanácsadói örökségre építve, mely alatt úttörő szerepet játszott az adatelemzésen alapuló vásárlói magatartás megértésében és a vevői elégedettség növelésében. Az elmúlt négy évben a dunnhumby 2 865 eladáshelyi kampányt hajtott végre a Tesco egyesült királyságbeli üzleteiben. A Connect Media thaiföldi bevezetése óta eltelt két évben a dunnhumby több mint ezer kampányt szervezett kétszáznál is több márka és azok ügynökségei számára, 18.5 milliárd elérést generálva és több mint 24 millió új vásárlót szerezve ezen márkáknak.

"A Connect Media elindítása lehetővé teszi számunkra, hogy ügyfeleinket hatékony, több eladási csatornában megjelenő kampánnyal támogassuk, "középpontban a vásárló" megközelítéssel. Azzal, hogy az adatelemzés és az innováció erejét az ügyfeleink kezébe helyezzük, a márkák képesek lesznek elérni azokat az embereket, akik valóban megveszik a termékeiket, mérhetik a médiatevékenységüket, ezzel segítve a későbbi kampányok optimalizálását és a lojalitás növelését. Mindezt egyedülálló pozícióból tesszük, hiszen mi vagyunk az első ügynökség a piacon, amely teljesen mérhető és számon kérhető kiskereskedelmi kommunikációt biztosít. A Connect Media magyarországi bevezetésével új, hatékony eszközöket kínálunk a márkák számára, melyek minden értékesítési csatornában, beleértve a vásárlás helyét, összehangolják és javítják a vásárlói élményt" - mondta Stephen Russel, a dunnhumby közép-európai vezérigazgatója.

"Az új partnerség segíteni fog minket a szállítókkal való együttműködésben a márka- és kategórianövekedésben, miközben jobb, differenciált vásárlási élményt biztosít a vevők számára - ez valódi versenyelőnyt jelent" - tette hozzá Jamie Walker, a közép-európai Tesco termékigazgatója.

A POPAI (2012 Shopper Engagement tanulmány) szerint a fogyasztók 76 százaléka a polc előtt állva dönt. A modern, több csatornát használó vásárlók elérése érdekében, a márkáknak szükségük van az in-store aktivitások sikeres kivételezésére. Az új partnerség a Tescóval fokozza a vevők vásárlási élményét, miközben növeli é a márka lojalitást és annak forgalmát. A márkák és az ügynökségek 2018. január 1-jétől foglalhatnak kampányokat a Connect Medián keresztül.