mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hernádi Gábor
Hernádi Gábor
HD marketing, Star Network
Ügyvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A főnöktől lépnek le, nem a cégtől
2008-01-15 09:25 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Yahoo! HotJobs felmérése szerint idén többet várnak a munkavállalók főnökeiktől és munkahelyüktől. Érdekes tanulságokkal szolgálhat ez a magas fluktuáció mellett működő médiapiacon is.

Nem csak a pénz számít

A Yahoo közzé tette éves munkahelyi elégedettségi felmérését. Bár idén szigorúbbak a munkavállalók, mégis 72 százalékuk úgy nyilatkozott, hogy nyitott az új álláslehetőségek iránt. Ez nem kismértékben a főnököknek köszönhető, sok esetben negatív értelemben. Tízből négy alkalmazott (43%) a főnöke vezetési stílusára vagy a segítő irányítás hiányára vezeti vissza, hogy miért váltana inkább munkahelyet.

A fizetés és a növekedési potenciál szintén fontos karriertényezők, az előbbi 36, míg az utóbbi 34 százalék számára meghatározó abból a szempontból, hogy munkahelyet váltanak vagy sem. Érdekes, hogy a megkérdezettek többsége, azaz 55 százalék egyetértett azzal az állítással, hogy "az emberek nem a cégeket, hanem főnökeiket hagyják ott".

"Ha igazságos, rokonszenves főnöke van az embernek, aki kedvezően járul hozzá az önértékeléséhez, az nagymértékben növeli a munkával való elégedettségét. Egy jó főnöknek tudnia kell azt, hogy az olyan előnyök, mint a munkahelyi kiegyensúlyozottság, a pozitív megerősítések és a fejlődési lehetőségek elengedhetetlenek a sikerhez. Éppen olyan lényegesek, mint a fizetés, a szabadnapok száma vagy a béren kívüli juttatások" - mondta Tom Musbach, a Yahoo! Hotjobs ügyvezetője.

Mikor az embereket megkérdezték, hogy milyen tényezők befolyásolják leginkább a munkahelyi jó hangulatukat, a legtöbben (32%) a jó főnököket jelölték meg elsődleges okként, amit szorosan követett a fizetés és az előrelépési lehetőség. Az ideális főnököt jellemezve 70 százalék azt mondta, hogy olyan vezetőt szeretnének, aki megbízik bennük a munkavégzés során, ugyanakkor ott van, ha szükség van rá.

következő oldal >>
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!