mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kis Gergely
Kis Gergely
eNET/ Budapesti Corvinus Egyetem
ügyvezető igazgató / tanársegéd


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Gyorsan terjed a DVR
2009-04-15 10:35 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Nielsen negyedévente publikált Home Technology Report kutatása szerint a digitális videófelvevők penetrációja lassan eléri a 32 százalékot az amerikai háztartásokban.

A Nielsen kutatása szerint 2008 harmadik negyedévében 31,6% volt a tévénézést jelentősen átformáló digitális videófelvevők (DVR) penetrációja az Egyesült Államokban, ami 2007 utolsó negyedévéhez képest mintegy 7 százalékpontos emelkedést jelent. (S ebbe nem is számítanak bele a TiVo készülékek!)

A Nielsen ebben az évben is 6 százalékpontos vagy annál is nagyobb mértékű bővülésre számít, ami elsősorban annak tudható be, hogy számos háztartás már a második, vagy akár harmadik DVR készülékét szerzi be.

Scott Brown, a Nielsen szakembere szerint "a DVR és az ezzel megvalósítható időben késleltetett nézés egyértelműen kezd az otthoni technológiák között a 'szükséges' kategóriába kerülni. Így aztán az elektronikai gyártók lassan mindenbe építenek DVR képességeket: a set top boxokba, a kézi készülékekbe, stb."

A felhasználók többségének a háztartásában a DVR készülékeket valamilyen műholdas vagy kábelszolgáltató installálta a szolgáltatáshoz kapcsolódóan. Ezt az olyan, önmagukban álló eszközök követik, mint a TiVo.

A válaszadók kétharmadánál (67%) a háztartásban egy DVR készülék van, ám figyelemreméltó, hogy majd negyedüknél (23,8%) kettő, sőt, 5 százaléknál három DVR-kütyü található.

További részletek: http://www.nielsenpreview.com/member/study_detail.php?id=1142


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!