mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kádár Tamás
Kádár Tamás
Sziget Kft.
cégvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
T-Mobile-Orange összeolvadás a brit piacon
2009-09-21 09:29 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Deutsche Telekom és a France Télécom 50-50 százalékos arányban részesednek majd a vegyesvállalatban, amely piacvezető lesz.

Amennyiben a T-Mobile-t birtokló Deutsche Telekom és az Orange-t tulajdonló France Télécom igazgatótanácsai, illetve az illetékes versenyhatóságok jóváhagyják a megállapodást, akkor október végén írhatják alá a felek a szerződést, melynek nyomán Nagy-Britannia legnagyobb mobilszolgáltatója jöhet létre.

A 2008 decemberi adatokat alapul véve a közös cégnek 28,4 millió előfizetője lehet, ami a brit mobilelőfizetők 37 százalékának felel meg. Az Orange a mobilon túl szélessávú szolgáltatásokat is nyújt, amelyeket szintén bevisz a vegyesvállalatba. Szinergiákra számítanak a hálózatok és az IT szintjén, illetve a disztribúciós és marketing területeken is.

A vegyesvállalatot Tom Alexander, az Orange UK jelenlegi vezére irányítja ugyanezen minőségben, míg Richard Moat, a T-Mobile UK vezére operatív igazgatói szerepet kap majd. Az igazgatótanácsi helyeken arányosan osztoznak a cégek. A tranzakció lezárása után még másfél évig fenntartják külön-külön a T-Mobile és az Orange márkákat, s ezen idő alatt áttekintik a további márkázási lehetőségeket.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. október 18-19.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!