mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szántó Gábor
Szántó Gábor
DDB Reklámügynökség
Head of Innovation and Digital


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
100 dolcsiért feltörik a Facebook-fiókokat REG
2009-09-25 10:41 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Egy ukrán cég kétes ténykedésére figyelmeztet a Panda Security.

Az információs biztonsági cég egy kétes ukrán szolgáltatásra bukkant, amely azt kínálja, hogy mindössze 100 dollárért feltöri bármely Facebook-fiókot. A szolgáltatást orosz domain alól üzemeltetik, és azt állítják, alig van olyan fiók a közösségi oldalon, amit ne tudnának feltörni.

"Egy nagyon profi weblapról van szó; a készítők azt állítják, hogy már négy éve kínálják ezt a szolgáltatást, és eddig a Facebook-fiókok mindössze egy százaléka bizonyult feltörhetetlennek. Ilyen esetekre még pénzvisszafizetési garanciát is vállalnak" - mondja Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója.

A feltört profilokat arra tudják használni a bűnözők, hogy ellopják az esetenként nagyon értékes személyes adatokat, másfelől a legális címekről spameket és adathalász üzeneteket tudnak küldeni másoknak. "Egyre több jel utal arra, hogy az internetmaffia, ha szabad így fogalmaznunk, igazi központja Kelet-Európa. A legtöbb ilyen jellegű szolgáltatás innen származik" - teszi hozzá a szakember.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Coverage (COV)

Break

Béta együttható

továbbiak  
Forrás: Nielsen Közönségmérés


Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!