mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Rádiós pályázatok: most akkor a túl alacsony vagy a túl magas ajánlat az irreális?
2009-10-15 09:21 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Ma reggel vendége volt Szalai Annamária, az ORTT fideszes és Tímár János, a Testület SZDSZ által delegált tagja. Az Advenio ügy mellett az üzleti tervek realitását tekintve sincs egyetértés.

Szalai Annamária szerint nem feltétlen annak van igaza, aki a bevételekhez viszonyítottan magas koncesszós ajánlatokat tartja üzletileg megalapozatlannak. Miközben a sajtóban megjelentek szerint a műsorszolgáltatási díjat a már kizárt Zene Rádió Zrt. mellett az FM1 Konzorcium és az Advenio is a bevételei 50 százaléka körül határozta meg, szerinte ennek a publicitása inkább a már piacon levők nagyobb lobbierejének köszönhető.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Fidesz által delegált tagja szerint "itt az egyetlen versenyelem az ár", és az állam abban érdekelt, hogy megfelelő bevételei legyenek a koncessziós díjból, mivel azokat bizonyos feladatokra kell fordítania. A Ma reggel műsorvezetőjének a Zene Rádió kizárását és az állítólag a szocialistákhoz köthető FM1, illetve a jobboldalhoz köthető Advenio versenybentartását firtató diszkriminációs kérdésére azt válaszolta, hogy vannak bizonyos háttéranyagok, melyeket nem fog kiadni a nyilvánosságnak, de ezek alapján megalapozott a döntés.

Szalai szerint egyébként is furcsa, ahogy szivárogtak bizonyos információk, szerinte sérült a pályázati titok. Más törvényességi aggálya van Tímár János szabaddemokrata delegáltnak, aki szerint önmagában az még nem gond, hogy "a politika érdeklődik, illetve érdekelt" a médiarendszert és annak szereplőit érintő ügyekben, a baj inkább az, "ha ez a szabályok felülírását eredményezi, és én azt gondolom, hogy itt ez történt".

Majtényi László ORTT-elnök véleményét osztva Tímár János is úgy gondolja, hogy alaki-formai kifogások is felmerülnek az Advenio pályázatával szemben, tehát ha a valóságtól elrugaszkodottnak tartott üzleti tervért nem is, emiatt mindenképpen ki kellett volna zárni.

Szalai Annamária szerint viszont Majtényi indoklásában kiragadta a Médiatörvény egyes részeit, ami félreértelmezésre adhat lehetőséget. A Testület vezetője a pályázás szempontjából problematikus Advenio-Lánchíd Rádió tulajdoni összefonódás miatt (is) emelte fel a szavát, hozzátéve, nem volt a pályázatban olyan nyilatkozat, amely tisztázná, hogy a frekvencia elnyerése nyomán mi történne ennek a megoldásával.

A pályázatok közti diszkriminációt, a pártmutyi vádját és a kizárás/nem kizárás témáját illetően Tímár János tartózkodott, viszont Szalai Annamária azt mondta: most épp pártmutyiról beszélnek, de volt szó multimutyiról is, mikor úgy volt egy ideig, hogy a már piacon levő Sláger és Danubius pályázat nélkül hosszabbíthatnak.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!