mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Sályi Réka
Geometry Global ügynökségi cégcsoport
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Rádiós pályázatok: kizárás helyett győzelem (?)
2009-10-28 13:38 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Tegnap egy 'S.O.S sajtótájékoztatón' még megpróbálta a lehetetlent Majtényi László ORTT-elnök, de ma leszavazták. A Sláger már jelezte, hogy nem nyugszik bele a politikainak tartott döntésbe. A cikket frissítjük.

Az Index információi szerint az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) ülésén 12:10 arányban szavaztak a Testület elnökének kizárásra vonatkozó javaslata ellen, mellyel azt kívánta elérni, hogy a szerinte üzleti értelemben irreális, illetve alaki hibákkal is terhelt Advenio és FM1 pályázatok essenek ki a rostán. Ehelyett úgy tűnik, hogy három hét múlva elhallgat a Sláger és a Danubius, és helyükre a két, vélt-valós háttéralkuk miatt gyakran "pártrádiónak" titulált pályázó léphet.

Hogy az országos kereskedelmi rádiós frekvenciákat eddig használó Sláger és Danubius mit lép, még nem tudni. Megkeresésünkre eddig vagy nem kaptunk választ, vagy azt későbbre ígérték. Minden esetre a Danubius a Twitter oldalán első reakcióként imígyen búcsúzott: "'Uraim, egy élmény volt önökkel együtt zenélni' :-("

UPDATE: A Sláger weboldalán az előbbi percekben jelent meg Heal Edina, a rádió vezérének üzenete, melyben azt ígéri, hogy minden törvényes eszközt megragadnak, hogy "a hallgatókkal maradjanak".UPDATE: A Figyelőnet azt írja, hogy: "Mint az ORTT MSZP-s delegáltja, Gyuricza Péter az FN.hu-nak elmondta: az Advenio 700 millió műsorszolgáltatási díjat fizet majd, melynek fele már letéti számlán van. Hozzátette: az FM1 355 millió műsorszolgáltatási díjat fizet, és lényegében ezzel nyertek. A pályázati értékelés 100 pontjából 45 pontot határozott meg a műsorszolgáltatási díj. Ebben 11 pontot kapott a Sláger, ám ezzel csak a harmadik lett."

Viszont a Sláger most közleményként is befutott webes üzenetében az áll, hogy "A híresztelésekkel ellentétben a legnagyobb összegű díj ajánlatot a Sláger Rádió tette. Egy most induló, politikai irányultságú beszélgetős rádió ennek töredékét sem képes kitermelni és befizetni. Az ORTT döntése következtében ezért évi 670 millió forinttól esik el a költségvetés."

Szintén az FN.hu-nak viszont Heltai Péter, az Advenio igazgatósági tagja azt mondta, hogy "a pályázatban szereplő műsorstruktúra szerint fog felépülni, és zenei adót szeretnének". A Juventus ugyanezen cikk szerint "leszánalmasozta" az ORTT-döntést.

UPDATE: Némi plusz információ ebben a cikkben. Az Advenio rádióját Klassznak hívhatják.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!