mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kántor Kata
Kántor Kata
GfK Hungária Kft.
média szektormenedzser


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Majtényi: 'nem játszom szűzlányt a kupiban'
2009-11-03 09:41 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az ORTT lemondását benyújtott elnöke visszautasítja az álnaivitás vádját. A rádiós pályázatok ügye szerinte a jelenlegi demokrácia hű tükrét adja.

A Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában Majtényi László, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) lemondását benyújtott elnöke elmondta: nem igazak azok az állítások, mely szerint álnaív lenne, és "szűzlányt játszana a kupiban". Úgy gondolja - ellentétben azzal, amit esetleg az ORTT-tagok magukról gondolnak - a Testületben nem pártdelegáltak ülnek, és ezért elvárható lenne, hogy független döntéseket hozzanak.

E logika mentén verte vissza azokat a kritikákat, amelyek szerint érthetetlen a csodálkozása, hogy egy párttestület pártpolitikai döntést hozott. Hozzátette: nem egyszerűen a rádiós frekvenciákról szóló döntés miatt mondott le, hanem mert egészében megvalósíthatatlannak tűnik az az elnöksége elején meghirdetett program, miszerint az ORTT-t a lehető legmesszebb kellene vinni a pártpolitikától és a legközelebb a közpolitikához.

A rádiós pályázaton vesztes Slágert és Danubiust a jogsértések (pl. a Bumeráng médiatörvényt sértő tartalmai), illetve a töredékére alkudott műsorszolgáltatási díj miatt kritizáló újságírói kérdésre azt válaszolta: nem arról van szó, hogy a két kereskedelmi rádió hibátlan lenne. Egyszerűen a fair versenyt hiányolta a pályázatok kapcsán, ahol meglátása szerint a két győztest (Advenio, Neo FM) ki kellett volna zárni. Hozzátette: már csak azért sem lehet a két korábbi frekvenciahasználó "védője", mert épp ő volt az, aki megtámadta azt a törvénymódosítást, mely alapján a Sláger és a Danubius pályázat nélkül újrázhatott volna.

Annak kapcsán, hogy nem írja alá az új frekvenciaszerződést, azt mondta: nem sértettségről van szó, de egyfelől nem vett részt - törvényi okokból - a döntéshozatalban, másfelől éppen ezen ügy miatt mondott le. A rádiós döntésről egészében azt gondolja egyébként, hogy jelenlegi demokráciánk hű tükre. Hozzátette: szinte biztos volt abban, hogy a döntést végig lehet így vinni, de abban is, hogy meg lehet akadályozni, "egyébként csak egy hajszálon múlott". Majtényi ezzel együtt nem gondolja, hogy ettől a demokráciának vége lenne. Az ORTT végét firtató kérdésre kitérően annyit mondott, kíváncsian figyeli, mi fog történni a Testület körül.

Mint ismeretes, a Neo FM és az Advenio sikerét hozó döntés nyomán az ORTT elnöke azt jósolta, hogy még csak most jön az igazi botrány. A vesztesek jogi lépéseket fontolgatnak, és az Fn.hu mai cikke szerint az is lehet, hogy a Sláger beadványa alapján gyorsan dönt a bíróság, és még fordulat is lehet. Közben a győztesek már megkezdték a leendő üzleti partnerek (hirdetők, médiaügynökségek) megkeresését, a HVG.hu már a Neo FM logóját is bemutatta.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!