mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Lakfalvi Lívia
Lakfalvi Lívia
VIVA! Promóció
ügyvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Jóváhagyták az Index-Webigen-frigyet
2002-04-28 23:22 [Magyar Hírlap]

Értesülések szerint az Index.hu Rt. közgyülése jóváhagyta, hogy végrehajtsák a Wallis Rt. érdekeltségébe tartozó Webigen Rt.-vel kötendő stratégiai megállapodást.

A megegyezés értelmében a Webigen Rt. kisebbségi tulajdonrészt kap az Index.hu Rt.-ben, és ezért forrásokat biztosít a cég működéséhez - a HVG Háló mellékletének értesülése szerint néhány száz millió forintos üzletről van szó. A Webigen tőkeemeléssel száll be Magyarország második portáljába. Ugyancsak a HVG Háló értesülése, hogy az Index.hu portál tartalomban és stílusban az marad, ami eddig, főszerkesztője a tavaly kidolgozott szerkesztőségi charta értelmében Uj Péter marad. A Korridor megtudta, hogy az Index.hu már a hét végén átköltözik az új stratégiai partner által rendelkezésére bocsátott épületbe. Az 1999-ben alapított Index.hu Rt. tavaly óta kereste azt az új, potenciális befektetőt, aki stabilizálni tudja a társaság helyzetét. Leendő vevői között emlegették a Magyar Hírlapot is kiadó svájci Ringier AG-t, a GTS Magyarország Kft.-t, a francia Vivendi csoportot és az RTL Klubot, ám lapértesülések szerint egyikük sem ajánlott fel több milliárd forintos befektetést, amennyit az Indexnél vártak. Tavaly júliusban az Indexnél Csepi Lajos (korábban ÁVÜ, Fotex) lett a vezérigazgató, elsősorban azzal a feladattal, hogy tegye nyereségessé, vagyis vonzóvá a céget a befektetőknek. Csepi néhány hónapja a filmforgalmazással foglalkozó InterComhoz távozott, hivatalát is átköltöztette, ám új feladatával párhuzamosan még ellátta az Index vezérigazgatói feladatait is. Az Index a Napi Gazdaság akkori értesülései szerint több hónapja nullszaldós volt, ám tavalyi vesztesége meghaladta a 20 millió forintot. Az Index néhány hete eladta leányvállalatát, a webfejlesztéssel és tanácsadással foglalkozó Omnis Rt.-t is, s csütörtökön Braun Róbert egykori alapító, majd kommunikációs igazgató, legutóbb igazgatósági tag is távozott a vállalattól. Az immár az Index.hu tulajdonosai közé tartozó Webigen személycserékre vonatkozó szándékairól egyelőre nem lehet tudni.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Affinitási index (AFF)

Break

Elérés (Reach)

továbbiak  
Forrás: Nielsen Közönségmérés
2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!