mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kis Gergely
Kis Gergely
eNET/ Budapesti Corvinus Egyetem
ügyvezető igazgató / tanársegéd


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Jól járt az Avatarral a TV2
2010-02-17 09:20 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Azonos címen fut rajzfilm-sorozat a csatornán. Mióta tart a mozi körüli őrület, több a nézője.

Azt ugyan még sokáig csak találgatni lehet, hogy melyik kereskedelmi tévé lesz itthon olyan szerencsés, hogy műsorra tűzheti James Cameron gigasikerét, az Avatart, már akad olyan csatorna, amelyik valamelyest profitálni tudott belőle, igaz, nem főműsoridőben. Hétvégenként fut a TV2 Nickelodeon blokkjában az Avatar című mesefilm-sorozat, melynek a mozifilm premierje óta megnőtt a nézettsége a 18-49 évesek és a gyermekes főbevásárlók körében is, pedig a címen kívül nem sok köze van James Cameron alkotásához.

A reggel 7-8 óra tájban sugárzott sorozat 2009-ben a 18-49 évesek körében átlagosan 35-45 ezer nézőt ültetett a képernyők elé, ez a szám januárban 63 ezerre, februárban pedig 71 ezerre nőtt az AGB Nielsen adatai alapján. A gyemekes főbevásárlók körében a sorozat tavaly átlagosan 12-13 ezer főt érdekelt, 2010-ben viszont nem ritkán 22-24 ezer szülő nézi a sorozatot korán kelő gyerekével.

Az elsődleges célcsoportot jelentő 4-14 éves korosztály körében nem ilyen mértékű a változás: ők tavaly átlagosan 65 ezren nézték az epizódokat, 2010-ben pedig eddig átlagosan 70 ezer fő ül le a rajzfilm elé. Értelemszerűen ezt a csoportot nem kapta el annyira a moziláz, ők a rajzfilmet tényleg amiatt nézik, amiről az szól.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!