mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Ihász Ingrid (Rabbit)
MEC
digitális vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Kínos blamázs a brit tévében
2011-09-29 10:19 [MTI]

A brit televíziózás történetének egyik legkínosabb bakiját követte el az ITV kereskedelmi csatorna: videojátékból kölcsönzött harci jelenetet szerepeltetett eredeti felvételként dokumentumfilmjében.

A hétfő este sugárzott műsor az észak-írországi brit fennhatóság ellen küzdő legnagyobb katolikus milícia, az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) és a Kadhafi ezredes vezette, NATO-segítséggel most megdöntött egykori líbiai rezsim - egyébként régóta közismert - kapcsolatait boncolgatta, különös hangsúlyt helyezve az IRA-nak líbiai közvetítéssel szállított fegyverzetre.

A dokumentumfilm egyik jelenetében harcosok gépágyúval egy katonai helikoptert lőnek le, és az ismertető szöveg szerint a felvételt az IRA készítette.

Az északír milícia 1988-ban, a tartomány déli Armagh megyéjében valóban lelőtte a brit hadsereg egyik helikopterét - ám az ITV filmjében nem az erről készült felvétel, hanem az Arma II néven forgalmazott, két éve piacra került harci videojáték egyik részlete volt látható. A számítógépes játék cselekménye egy képzeletbeli kelet-európai országban játszódik.

Videojáték-rajongók ezrei ismerték fel azonnal a súlyos bakit, és az internetes fórumokat elárasztották a műsort illető, sokszor maró gúnnyal fűszerezett megjegyzések és panaszok.

A játékot kifejlesztő, Bohemia Interactive nevű cseh cég vezetője, Marek Spanel a The Sun című brit bulvárlap szerdai idézete szerint kijelentette: "nagyon meglepőnek" tartja, hogy az ITV-nél bárki is valós felvételnek gondolhatta a felhasznált képsort.

Az ITV nyilatkozatban ismerte el, hogy "emberi hiba" történt a dokumentumfilm producerei részéről.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!