mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Erős Attila (Fotó: Köő Adrienn)
Erős Attila
Fastbridge
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Minden korábbinál botrányosabb volt a ValóVilág4
2011-09-29 15:26 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A valóságshow negyedik szériája a trágárságok, az alkoholizálás és dohányzás, valamint a kiskorúakat sértő tartalmak megjelenítése tekintetében "felülmúlta" az eddigi évadokat.

A Médiatanács 2010. november 20. és 2011. május 9. között kísérte figyelemmel a valóságshow-t és kapcsolódó műsorait. Ennek eredményeképpen jelent meg a tapasztalatokat összegző tanulmány, amely szerint az egyik legjelentősebb probléma a dohányzás és az alkoholfogyasztás gyakori megjelenése volt a műsorban. Számos néző kifogásolta, hogy a műsorban indokolatlanul nagy hangsúlyt kapott a cigarettázás, a 16 játékosból 12 rendszeresen dohányzott. Volt olyan hónap, amikor egy adásban átlagosan 20 dohányzást bemutató jelenet is képernyőre került - olvasható a hatóság közleményében.

A villalakók napi rendszerességgel fogyasztottak alkoholt, ami sokszor vezetett konfliktushoz vagy agresszív magatartáshoz. Adásról adásra jellegzetes volt a trágár beszéd is, volt olyan hónap, amikor minden műsorban átlagosan csaknem 35 trágár kifejezés hangzott el. A szolgáltató 2011 januárjától a "tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott" minősítéssel látta el a műsort, amellyel együtt érthetetlenné kellett volna tennie az erős káromkodásokat, de a tapasztalatok szerint ezek a kifejezések sokszor felismerhetőek maradtak.

A fent említett problémák azért is fontosak, mert a műsor különösen a tinédzserek körében volt népszerű, akik sok esetben vesznek át viselkedési mintákat a televízióból, a csatorna pedig esténként 19 óra körül kezdte sugározni az összefoglalókat. A kiskorúakra veszélyt jelentő tartalmak megjelenítése miatt a Médiatanács összesen 278 millió forint bírságot szabott ki az RTL Klubra.

Az elemzésből kiderül, hogy a széria vége felé közeledve jelentősen csökkent az alkoholfogyasztást, dohányzást és szexuális tartalmakat megjelenítő adásrészek száma, a ValóVilág új, ötödik évadját pedig a szolgáltató már este kilenc óra körüli kezdéssel és a 16-os karikával ellátva sugározza.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!