mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Magyar Judith
Magyar Judith
SAP AG
kommunikációs igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Filmfesztivált rendeznek Lakiteleken
2011-11-09 09:59 [MTI]

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Kistérségi és Kisközösségi Televíziók Filmszemléjét a Lakiteleki Népfőiskolán, ahol a beérkezett 60 alkotásból az előzsűri által kiválasztott 23 versenyfilmet vetítik le.

Az idei filmszemlére csak a szervezők által meghatározott hungarikumok, nemzeti kincsek témakörével foglalkozó filmekkel lehetett nevezni - mondta Sára Sándor Kossuth-díjas filmrendező, a zsűri elnöke kedden az MTI-nek.

A zsűri elnöke szerint az látszik a bemutatott filmeken, hogy a téma kijelölése beszűkítette a kínálatot.

Szendrő Péter, a Szent István Egyetem korábbi rektora, a filmszemle egyik kezdeményezője elmondta: a Szent István Egyetem és a Lakiteleki Népfőiskola több mint egy évtizeddel ezelőtt összefogott, hogy hagyományteremtő szándékkal elindítja a filmszemlét, segítséget nyújtva ezzel kisközösségeknek.

Szendrő Péter hangsúlyozta: korábban komoly segítséget jelentett a filmszemle a határon túli magyar alkotóknak, akik megmérethették magukat és alkotásaikat.

A Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület által meghirdetett filmszemlét ebben az évben Lakatos Vince filmrendező emléke előtti tisztelgés jegyében hirdették meg.

A filmszemle felhívására hazai és határon túli alkotóműhelyekből, stúdiókból, egyénileg rendezőktől és szerkesztőktől, továbbá amatőr filmesektől 60 alkotás érkezett. Bíró Zoltán irodalomtörténész vezetésével előzsűri értékelte az alkotásokat és 23 filmet javasolt a filmszemle versenyprogramjába.

A fesztivál díjkiosztó ünnepsége csütörtökön lesz a Lakiteleki Népfőiskolán, majd november 19-én Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban díszbemutatón láthatják az érdeklődők a díjnyertes filmeket.
A Mediainfo.hu támogatja a társadalmi gyűjtést, amely a Nemzeti Segélyvonalon keresztül folyik az egyiptomi buszbaleset áldozatainak hozzátartozói, illetve annak sérültjei számára. Olvasóink a 1752-es telefonszám felhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el számukra az öt legnagyobb magyar segélyszervezeten keresztül.

Kérjük, hívják a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!