mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Klenovszki János
Klenovszki János
NRC Kft.
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Óriási növekedés a digitális gazdaságban
2012-01-30 12:10 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A következő öt évben kétszeresére, 4,2 trillió dollárra növekszik a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20 digitális gazdasága.

A Google felkérésére a Boston Consulting Group (BCG) által készített előrejelzés szerint a mobilinternet és a közösségi média terjedése, valamint a fejlődő országok továbbra is egészséges teljesítménye is hozzájárul a folyamathoz, annak legfőbb hajtóereje azonban az internetezők számának drámai megugrása lesz. A BCG szerint a 2010-es 1,9 milliárdról 3 milliárdra nő a világhálót rendszeresen használók száma 2016-ban, ami a világ népességének nagyjából 45 százalékának felel meg. Az IBM prognosztíciója szerint 2015-ben 1 trillió internetkapcsolatra képes készülék lesz a világon.

A kutatásból az is kiderül, hogy a legfejlettebb e-kereskedelemmel Nagy-Britannia, Dél-Korea, Svédország, Japán és Dánia rendelkezik. A briteknél az online vásárlások a teljes kiskereskedelmi forgalom ötödét teszik majd ki 2016-ban.

A BCG rámutat, hogy újfajta hálózat alakult ki, olyan, amely maga mögött hagyta a rögzített hozzáférési pontokat, így a felhasználók sokkal mobilisabbak, mint korábban. Ez alapjaiban változtatja meg a cégek fogyasztók felé történő kommunikációját is.

Fontos megjegyezni, hogy a fejlődő piacok internetes gazdasága gyorsan közelíti a fejlettekét. 2016-ban Kínában közel 800 millió internetező jelenlétére számítanak a kutatók, ennyi lesz összesen Franciaországban, Németországban, Indiában, Japánban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban.

A tanulmány szerint a digitális forradalom nyertesei azok a vállalatok lehetnek, amelyek saját ökoszisztémát tudnak kialakítani az interneten. Ilyen például az Apple, az Amazon, a Google, a Baidu és a Yandex.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!