mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Erős Attila (Fotó: Köő Adrienn)
Erős Attila
Fastbridge
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hírmüsorok mobilon REG
2002-11-26 01:38 [Világgazdaság]

A Pannon GSM hazánkban elsöként indította el mozgóképes szolgáltatását, amellyel az ügyfelek mobiltelefonjukon követhetik a televíziós adásokat.

Várhatóan a hírműsorok GSM-re átültetett változata iránt lesz nagy az igény – mondta el a Világgazdaságnak Suba János, a cég kommunikációs igazgatója. Hozzátette, a piacon jelenleg háromféle készülék alkalmas a szolgáltatás igénybevételére, a Nokia két típusban kapható kommunikátora, valamint a Nokia képküldésre alkalmas egyik legújabb modellje. A készülékgyártók azonban már jelezték, hogy jövőre számos, a mobil videolejátszó elemet is tartalmazó változattal jelennek meg a piacon. A Pannon GSM és a Tv 2 együttműködése révén útjára indul Magyarország első GSM-alapú televíziós adása is. Magyarország első GSM televíziós adására tegnap került sor, mostantól minden vasárnap a Napló műsora látható. Hétfőtől pedig minden este mobiltelefonon is megnézhető lesz a Tények teljes anyaga. A szolgáltatáshoz a cég a jelenleg létező leggyorsabb időalapú mobil adatátviteli megoldást, a HSCSD-t ajánlja. Az adások külföldről is megtekinthetők, ha az adott ország mobilszolgáltatója is rendelkezik nagy sebességű adatátvitellel. A mostani szolgáltatás szorosan illeszkedik a cég mobil adatátviteli forgalmát növelni szándékozó stratégiába. A társaság árbevételének jelenleg 5-10 százaléka származik ebből a szegmensből.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!